Представниця НУБіП України – аспірантка кафедри міжнародних відносин і суспільних наук – розпочала навчання в Естонській школі дипломатії у місті Таллінн

14 листопада 2023, 0:43

Естонська школа дипломатії (ESD) – навчальний заклад, який забезпечує якісну підготовку молоді у галузі дипломатичної практики, європейської інтеграції, міжнародних відносин та державного управління. EDK є членом Міжнародного форуму дипломатичної підготовки (IFDT), асоціації інститутів міжнародних відносин та доступна для навчання лише за запрошенням.

На сьогодні ESD приймає студентів з багатьох країн світу: від країн, що охоплюються політикою «Східного партнерства» Європейського Союзу, зокрема, України, до країн Центральної Азії, Африки та Карибського басейну.
Естонія завжди пишалася своїм досвідом інтеграції в Європейський Союз і НАТО, а також досвідом реформування державного управління. EDK охоче ділиться цим досвідом, пропонуючи навчальні програми для міжнародників, управлінців та науковців з понад 20 країн світу.
Традиційна 8-місячна міждисциплінарна програма EDK «Міжнародні відносини та європейська інтеграція» складається з 60-ти кредитів, що включають лекційні заняття та більш ніж 700 годин самостійної роботи. Заняття стартували у жовтні і вже перший тиждень виявився надзвичайно цікавим та насиченим.

     

Навчання почалось з курсу «Іnternational negotiations» від Пауля Міртса, старшого юриста Нідерландського інституту міжнародних відносин «Clingendael» у Гаазі (Нідерланди), аналітика міжнародних дипломатичних переговорів, доктора філософії з міжнародного публічного права Лейденського університету. Професор Міртс проводив для студентів тренінгові дипломатичні ігри-аналогії, згідно яких студенти перетворювались на справжніх міжнародних гравців – представників різних країн, міжнародних організацій і проводили між собою в різноманітних формах дипломатичні перемовини, разом виконували завдання, працювали над створенням резолюцій тощо.

     

Насичена програма навчання передбачає не лише лекційні заняття, але й наукові конференції, зустрічі з політичними і громадськими діячами Естонії та інших країн Європейського Союзу. Так, студенти Естонської дипломатичної школи були запрошені на XXVI Відкритий соціальний форум, що був присвячений демократії на зламі століть (громадянське суспільство, медіаграмотність та стійкість у Європі). На форумі були представлені доповіді, що стосувалися протидії пропаганді та інформаційній війні в Польщі, Литві, Болгарії. Досвід цих країн показує, що проблема фейків, пропаганди, інформаційного маніпулювання є важливою сьогодні не лише для України, але й для всього світу. Представники з України стали активними учасниками форуму, взяли жваву участь в обговоренні.
Такі навчальні програми забезпечують залученість представників України в європейський освітній та політичний простір. Вивчаючи досвід передових європейських країн, членів Євросоюзу та НАТО, ми зможемо краще розуміти актуальні проблеми європейської інтеграції, шляхи до співпраці та пріоритетні напрями розбудови України після нашої перемоги.

 

 

Євгенія Шевцова,
аспірантка кафедри міжнародних відносин та суспільних наук

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook