Профорієнтація: кожен викладач має знайти майбутнього студента

13 березня 2015 року

 13 березня відбулася нарада керівництва університету з деканами факультетів та директорами навчально-наукових інститутів щодо профорієнтаційної роботи.

Перш, ніж перейти до розгляду основного питання, ректор університету Станіслав Ніколаєнко ознайомив із результатами соціологічного опитування старост академічних груп першого курсу. В цілому вони дещо ліпші, ніж отримані  минулого семестру. Проте студенти вказують на недостатній рівень матеріально-технічного забезпечення, не зовсім задоволені роботою бібліотеки. 
 
Також першокурсники повідомили про окремі випадки нестатутних відносин. Як зазначив очільник вишу, реакція на це буде відповідною. 
 
Потому проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша проінформував про хід профорієнтації в розрізі факультетів та інститутів. Протягом лютого-березня науково-педагогічні працівники відвідували школи, ліцеї, проводили профорієнтаційні семінари. 
 
 
Однак, як зауважив проректор, ця робота, здебільшого, є точковою, а має бути масштабною, системною і комплексною. Активніше слід брати участь у заходах районних відділів освіти. Крім того, необхідний щотижневий її моніторинг.  Декани та директори повинні координувати цю роботу. Мова йшла і про необхідність інформаційного забезпечення здійснення профорієнтації. Зокрема, буклети про факультети чи ННІ мають бути представлені не лише в друкованому вигляді, а й розміщені на сайті відповідного підрозділу. 
 
Також Сергій Миколайович закликав  присутню на нараді голову Студентської організації Вікторію Мялук проводити роботу щодо залучення абітурієнтів на навчання до нашого університету. Для студентського самоврядування ця діяльність наразі повинна бути домінуючою.  
 
Участь в обговоренні питань цьогорічного вступу взяли директори ННІ лісового і садово-паркового господарства – Петро Лакида, енергетики, автоматики і енергозбереження – Володимир Козирський.
 
Ректор Станіслав Ніколаєнко   наголосив, що кожен викладач і завідувачі кафедр на наступному тижні мають прозвітувати, де і з ким проводили профорієнтацію, та представити списки  бажаючих вступників. Особлива увага випусковим кафедрам, що забезпечують підготовку фахівців за спеціальностями і напрямами підготовки: механізація сільського господарства, агрономія, машинобудування, процеси, машини та обладнання агропромислового виробництва, будівництво,  деревооброблювальні технології та іншими, які минулого року мали низький  конкурс.
 
 Ольга Наконечна
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook