Осінь в дендропарку «Олександрія»

20 жовтня 2023 року
Біла Церква

Дощовим осіннім ранком студенти спеціальності 206 «Садово-паркове господарство» в рамках науково-практичного семінару «Романтичні парки України», організованого кафедрою ландшафтної архітектури та фітодизайну, спільно з дирекцією дендропарку, відвідали неперевершений дендрологічний парк Національної академії наук України «Олександрія» в м. Біла Церква. Студенти, як майбутні фахівці, змогли наочно побачити та вивчити принципи побудови даного ландшафтного парку та приклади використання в ньому елементів романтизму та сентименталізму. Парк є ідеальним прикладом того, як людина може вписатися в гармонію з природою і зберегти цю гармонію для майбутніх поколінь.

Слухаючи цікаву розповідь екскурсовода, студенти дізналися багато важливої інформації, зокрема те, що дендропарк «Олександрія» славиться своєю ботанічною різноманітністю. Тут можна знайти дерева, кущі та квіти з усього світу. У парку зібрані колекції та композиції різноманітних видів і форм деревних рослин, інтродукованих, рідкісних, вікових та реліктових, із різних куточків землі. Дендропарк «Олександрія» також славиться своєю архітектурною красою. У парку розташовані різноманітні архітектурні споруди, серед яких палац, вежі, альтанки та містки. Один із найвідоміших архітектурних об'єктів – колонада «Луна», яка свою назву отримала за чудові акустичні властивості. Великі алеї, зелені газони, озера та струмки створюють спокійну атмосферу для відпочинку та релаксації в парку. Загалом, прогулюючись парком студенти отримали незабутні враження та відчуття гармонії з природою, великий багаж знань, змогли надихнутися новими ідеями, щоби в майбутньому покращувати та розбудовувати зелені простори подібного масштабу по всій території нашої України.

Надовго в пам’яті відкладеться ця неперевершено чудова поїздка та емоції, які під кінець екскурсії виражав та обговорював кожен між собою. «Краще 1 раз побачити – ніж 100 разів почути» - і це дійсно так, адже не так запам’ятовуються теоретичні навички, як практичні, та ще й проведені в такому зачаровуючому місці. Веселі моменти та незабутні враження, а головне знання та вміння залишаться в нашій пам’яті назавжди.

Велика подяка від студентів доценту кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну Ірині Олександрівні Сидоренко за таку чудову подорож, за нові відкриття, нові враження, можливість розвиватися, прагнути та досягати чогось більшого!

"Дякую учасникам поїздки! У таку погоду я б ніколи не відвідала цей парк і не відчула такої чудової атмосфери! Ви молодці!!!!"

Євгеній МАРТИНЕНКО
студент 4 курсу СПГ 2001
Ірина СИДОРЕНКО
доцент кафедри ландшафтної
архітектури та фітодизайну
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook