Філологи відзначили Міжнародний день перекладача

10 жовтня 2023 року

 «Перекладачі живуть завдяки відмінностям між мовами,

водночас працюючи над стиранням цих відмінностей»
(Едмонд Кері)

  З нагоди Міжнародного дня перекладача, який традиційно відзначається у світі 30 вересня, доцент кафедри іноземної філології і перекладу Оксана Захуцька провела інтерактивне заняття зі студентами 2 курсу спеціальності 035 Філологія, які вивчають польську як другу іноземну. Спочатку у вигляді вікторини учасники пригадали історію заснування та мету цього свята, обговорили роль перекладачів у сучасному світі, їхній внесок у популяризацію різноманітних культур, мов та творів літератури.

  Друга частина заняття пройшла у вигляді перекладацького тренінгу, під час якого студенти вправлялися у польсько-українсько-англійському та українсько-англійсько-польському перекладі цікавих фактів з різних сфер життя Європи та світу загалом, а Польщі й України зокрема. Майбутні перекладачі спробували свої сили у письмовому та усному перекладі інформації зі світу бізнесу, економіки, медицини, а найбільше – сільського господарства, адже саме ця галузь є пріоритетною для нашого університету.

 

  Куратор групи ФілА 22002б Чернова Юлія Вікторівна також присвятила час на лекції обговоренню Міжнародного дня перекладача та, зокрема, наголосила на важливості вивчення сьогодні всіх іноземних мов. Адже англійська, німецька, польська мови сьогодні буквально відкривають двері найрізноманітніших проєктів для здобувачів вищої освіти – від подорожей та дописів про події в Україні в соціальних мережах до власного бізнесу.

Оксана Захуцька,
доцент кафедри іноземної філології і перекладу

Юлія Чернова,
старший викладач кафедри
іноземної філології і перекладу

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook