Чи знаєте Ви?

11 жовтня 2023, 20:50
Чи знаєте Ви, що в Світі у хронологічному порядку представлено використання наступних продуктів бджільництва.
1926 р. –
Мед, Бджолиний Віск.
1937 р. –
Мед, Бджолиний Віск.
1950 р. –
Мед, Бджолиний Віск.
1964 р. –
Мед, Бджолиний Віск, Бджолина Отрута, Маточне молочко, Бджолине обніжжя.
1975 р. –
Мед, Бджолиний Віск, Бджолина Отрута, Маточне молочко, Бджолине обніжжя, Прополіс.
1987 р. –
 
Мед, Бджолиний Віск, Бджолина Отрута, Маточне молочко, Бджолине обніжжя, Прополіс.
2001 р. –
Мед, Бджолиний Віск, Бджолина Отрута, Маточне молочко, Бджолине обніжжя, Прополіс.
2012 р. –
Мед, Бджолиний Віск, Бджолина Отрута, Маточне молочко, Бджолине обніжжя, Прополіс, Гомогенат трутневих личинок, Підмор бджіл, Екстракт Личинок Воскової Молі.
 Співробітники кафедри постійно популяризують наявні продукти бджільництва та пропонують до використання нові, отримані й перевірені результатами досліджень і практикою.
На нашій виставці буде представлено можливість використання бджіл та продукції бджільництва:
1. Бджолозапилення – перенесення пилку бджолами з однієї квітки на іншу під час збирання корму, що являє собою важливу в природі взаємопристосованість рослин та комах і сприяє їхньому розмноженню. В сільськогосподарському виробництві запилення рослин використовують, як ефективний агротехнічний захід підвищення врожайності плодів і насіння, та поліпшення їхніх якостей.
1.1. - ?
1.2. - ?
1.3. - ? … і т.д. 
 
2. Різні сорти меду. Мед – один з найдавніших натуральних харчових продуктів, який протягом багатьох століть був єдиним солодким продуктом, доступним людині.
Він містить вуглеводи, (глюкоза, фруктоза, сахаро-за), вітаміни В1, В2, В6, Е, К, С, провітамін А - каро-тин, фолієву кислоту, гормони, ферменти, ефірні масла та інші корисні речовини. Завдяки високому вмісту вуглеводів мед особливо корисний для дітей і спортсменів. Незважаючи на досить високий глікемічний індекс (залежно від ботанічного походження варіює від 49 до 91), мед рекомендований до харчування діабетикам. Встановлено, що прийом меду хворими на цукровий діабет призводить до незначного підвищення рівня інсуліну і глюкози в крові, на відміну від того, що відбувається при споживанні такої ж кількості суміші глюкози або сахарози. Регулярне споживання меду в Їжу проявляє імуностимулюючий ефект. В організмі людини мед засвоюється на всі 100%. Добова доза вживання меду становить для дорослих 50-80 г, для дітей - 15-30 г.
2.1. - ?
2.2. - ?
2.3. - ? ... і т.д.
3. Бджолиний віск. Унікальні властивості бджолиного воску відомі з давніх часів. Рецепт мазі, що містить віск, запропонував ще в першому столітті нашої ери відомий римський лікар Гален. В Стародавні часи успішно застосовували віск при захворюваннях верхніх дихальних шляхів і гаймориті, лікування кашлю, загоєння ран.
Сучасна медицина використовує віск бджолиний в рецептурі препаратів різної дії, в мазях, плас-тирах, при виготовленні супозиторіїв. До речі, до сьогоднішніх днів йому не можуть знайти синтетичного замінника.
Бджолиний віск - суміш понад 300 біологічних речовин, що містить складні ефіри, утворені кислотами, багатоатомні спирти, вільні жирні кислоти і насичені вуглеводні. Віск широко застосовується в медицині і косметології, оскільки легко перетворюється в лікувальні мазі та добре всмоктується шкірою. Є природним антибіотиком, має протимікробну дію по відношенню до грампозитивних стафілококів і стрептококів, захищає організм від небезпек навколишнього середовища. Не втрачає своїх бактерицидних якостей навіть після нагрівання і технічної переробки.
Бджолиний віск має дуже широку сферу застосування: в металургійній, електротехнічній, радіо-технічній, поліграфічній, текстильній, скляній, лако-фарбовій промисловості!
Воскові свічки - це абсолютно чистий екологічний продукт без штучних добавок, що не містить алергенів.
Природний м'який аромат свічки, яка горить, не дратує і не створює потреби у провітрюванні приміщення. Згоряння натуральної воскової свічки очищає приміщення від мікробів і бактерій, неприємних запахів, проявляючи цілющі властивості бджолиного воску. Іонні компоненти ефірних олій воску підвищують сприйнятливість, відновлюють ауру, допомагають знайти смак до добра і справедливості, усувають комплекси і недоброзичливість, звільняють помешкання від негативу. Давно відомо, що віск, як компонент свічки, після тримання у руках може накопичувати енергію власника.
3.1. - ?
3.2 - ?
3.3. - ? ... і т.д.
4. Бджолина отрута – біологічно активна речовина. Діє на передачу нервового імпульсу, проникність клітинних мембран та процес кровотворення. Препарати, до складу яких входить бджолина отрута успішно застосовують для зменшення ревматичного болю, при запальних процесах у суглобах та м’язах, при невралгіях, бронхіальній астмі, мігрені.
4.1. - ?

5. Маточне молочко - бджоли виробляють для годування їхньої «королеви» - бджолиної матки. Проявляє найпотужнішу дію на розвиток організму продовження роду. Склад маточного молочка дійсно вражаючий, це найсильніший з відомих науці біологічних стимуляторів, оптимально збалансований за вмістом мікроелементів харчовий продукт. Дезоксирибонуклеїнова кислота (ДНК) несе спадкову інформацію на загальне одужання організму, тому основний біологічний принцип дії маточного молочка - підвищення імунітету до такого рівня, що організм сам долає хворобу. Гамма-глобулін виконує захисні функції (антитоксичні, противірусні та проти-бактеріальні), вітамін 85 (пантотенова кислота) необхідний для синтезу і метаболізму білків, жирів, вугле водів і деяких гормонів. Маточне молочко допомагає організму засвоювати вітамін С.

Маточне молочко проявляє універсальний ефект омолодження організму: активізує функцію ендокринних залоз; уповільнює процеси старіння; активізує роботу статевих залоз; сприяє відновленню оптимального гормонального балансу; проявляє бактеріостатичну, бактерицидну і противірусну дію; сприяє поліпшенню апетиту і роботи органів травлення; покращує обмінні процеси; сприяє покращенню функціонального стану центральної і периферичної нервової систем, покращує пам’ять і концентрацію уваги; сприяє збільшенню м’язової маси і зменшенню жирових накопичень; підвищує витривалість; активізує вироблення гемоглобіну; сприяє покращенню функціонального стану серцево-судинної системи.

5.1. - ?

5.2. - ?

5.3. - ?

6. Бджолине обніжжя (квітковий пилок) – склеєні пилкові зерна квіткових рослин, зібрані в спеціальні «кошики» на ніжках бджоли. У бджолиній обніжці містяться білки, амінокислоти, вуглеводи, водорозчинні вітаміни, ліпіди, фенолові сполуки, майже всі мікроелементи, що входять до складу людської крові. Квітковий пилок знімає запалення, прискорює загоєння ран, стимулює ріст і регенерацію пошкоджених тканин, в тому числі клітин печінки, нормалізує серцевий ритм, підвищує фізичну працездатність, покращує кровотворення та зміцнює капіляри, зокрема, судин головного мозку. Він дає позитивний ефект в комплексному лікуванні ішемічної хвороби серця, гіпертонічної хвороби, гіпотонії, міокардитів і ревматизму серця. Найкраще вживати обніжжя під час сніданку, адже воно дає велику кількість енергії. Рекомендована доза становить 10 грамів.
6.1. - ?
6.2. - ?
 7. Перга – це законсервоване медоферментним складом бджолине обніжжя, складене й утрамбоване бджолами в стільники. Перга в 3-5 разів перевершує бджолине обніжжя за вмістом у ньому моносахаридів, вітамінів, ферментів, продуктів молочнокислого бродіння та ін. Перга багата на мінерали: К, Mg, Fe, Ca; вітаміни А, С, Р, Е.
При цьому калій легко засвоюється організмом, визначає побудову і функціонування серцевого мʼяза, обмін речовин і виведення токсинів з організму, магній - побудову і функціонування нервової системи, залізо регулює роботу кровотворної системи, склад крові і активність гемоглобіну кальцій "відповідальний* за побудову кісткової системи, склад кісток і їх міцність. Пергу вживають як вітамінно-мінеральний комплекс при колітах, хронічних закрепах, гепатитах, хронічному запаленні передміхурової залози, імпотенції та в комплексній терапії серцево-судинних захворювань.
Доза вживання перги залежить від віку людини: - дітям з 1-го місяця - по 1/5 чайної ложки в день: - з 1 до 6 років - по 1/4 чайної ложки -1-3 рази на день; - 3 6 до 9 років - по 1/3 чайної ложки -1-3 рази на день; - з 9 до 12 років - по 1/2 чайної ложки - 1-3 рази на день; - з 12 років і далі (доза для дорослих).
7.1 - ?
8. Прополіс – це оброблені бджолами смолисті речовини природного походження. Прополіс проявляє потужну протимікробну, відновлюючу, протипухлинну дію, стимулює відновлення тканин, проявляє яскраво виражений місцевий знеболюючий ефект. Широко використовується у вигляді мазей, кремів, настоянок.
8.1 - ?
8.2 - ?
 9. Гомогенат трутневих личинок - це подрібнені (гомогенізовані) молоді личинки трутнів. Трутневий розплід відрізняється великою кількістю функціональних сульфгідрильних груп ферментів, а також вмістом гормонів-тестостеронів, прогестерону і естрадіолу. Специфіка біологічного походження трутневого розплоду і особливості його хімічного складу, наявність статевих гормонів визначили його доцільність в комплексному лікуванні безпліддя у чоловіків. Жінкам з порушенням гормональної та ендокринної систем так само рекомендується застосовувати трутневий гомогенат. Він відновлює функцію яєчників, сприяє нормалізації деяких гормональних розладів.
Гомогенат трутневих личинок є потужним стимулятором чоловічої статевої потенції, прискорює процес відновлення репродуктивної системи у чоло-віків, підвищує Фізичну активність, має противірусну та протинабрякову дію, стимулює імунітет, проявляє антибактеріальний і протизапальний ефекти. Доза вживання становить 1-2 г один раз на добу.
9.1. - ? 
10. Підмор бджіл – це тільця мертвих бджіл. Як не дивно, але й цей продукт бджільництва має широкий спектр дії. Ця природна сировина містить білки, хітин, меланіни, гепарин, гепароїди, віск та інші речовини. Широкий спектр властивостей підмору обумовлений наявністю в ньому біологічно активних комплексів. Препарати з підмору вживають для очищення судин, стабілізації кров’яного тиску, захворюваннях печінки, нирок, периферичних судин головного мозку, профілактики аритмії, простатиті й геморої, ожирінні.
10.1 - ?
11. Екстракт личинок воскової молі - сильний імуномодулятор. Він володіє вираженою захисною дією на органи дихання, покращує дренажну функцію бронхів і тому ефективний при лікуванні бронхіту, пневмонії, бронхіальної астми, алергії і навіть туберкульозу.
11.1 - ?
12. Лікування біополем бджіл. Сон на вуликах ґрунтується на близькому контакті людини із бджолиною сім’єю. Через дрібну сіточку з бджолиного житла виходить чисте і цілюще повітря, наповнене мікрочастинками пилку, нектару, прополісу, воску і меду, який створює в будиночку незвичайний мікроклімат. Повітря навколо бджолиної сім’ї майже стерильне, так як продукти бджільництва мають сильну антимікробну дію. А ще бджолина сім’я має сильне біомагнітне поле, яке відновлює біополе людини, заряджає енергією, нормалізує всі функції організму і покращує імунітет. За короткий час сну на вуликах можна повністю відновити свої сили. Великий позитивний вплив  на організм людини мають мікровібрації, які створюються помахами крил бджіл, вони діють як вібромасаж, а монотонне гудіння - заспокоює, розслаблює, знімає м'язові спазми і сприяє нормалізації кровообігу.
12.1. - ?
13. Продукти переробки меду. Оздоровчі питні напої - це сабоалкогольні напої, які виготовляють шляхом природного бродіння натурального меду з джерельною водою, винними дріжджами та плодами ягід (малини, смородини та вишні). Процес бродіння триває від 6-ти до 8-ми місяців. В результаті бродіння медовуха набуває 12% алкоголю. 
13.1. - ?
13.2. - ?
13.3. - ? ... і т.д.
 
 
 
Вивчай, виробляй, споживай – здоров’я май! 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook