Тиждень правових знань-2023. День четвертий: студенти-економісти провели дискусію щодо антиконкурентного законодавства

5 жовтня 2023, 22:27

Тиждень правових знань у НУБіП України триває. 5 жовтня 2023 року за модерації Олени Чомахашвілі відбувся круглий стіл «Антиконкурентне законодавство: реалії та перспективи», учасниками якого стали студенти першого курсу напряму «Міжнародна економіка».

 

Доповідачі зробили свої наукові повідомлення, відповіли на питання присутніх та змоделювали вектори розвитку антиконкурентного законодавства. Зокрема, Анастасія Мізяк і Тимур Жарук у своїй доповіді розглянули правові засади діяльності Антимонопольного комітету України. Приділила увагу питанням створення цього державного органу та його повноваженням. Дарʼя Гонта оцінила вплив антиконкурентного законодавства на економіку та розглянула можливі наслідків для підприємств та споживачів. Софія Троян проаналізувала антиконкурентні узгоджені дії суб'єктів господарювання. Єлизавета Скрипник вивчила та доповіла про вплив технологічних інновацій на антиконкурентне середовище. Софія Холодна систематизувала сучасні тенденції в антиконкурентному регулюванні. Надія Комарова описала антикорупційні аспекти антиконкурентного законодавства. Софія Гудзішевська виокремила перспективи і проблеми антимонопольного законодавства. Дмитро Іванов розповів про особливості законодавства України щодо захисту від недобросовісної конкуренції. Марія Йоєнко з доповіддю «Виклики глобалізації та антиконкурентне законодавство». Відбулось обговорення, як саме глобальні процеси впливають на конкурентоспроможність ринків. Тетяна Фещун зосередила увагу учасників на особливостях антиконкурентного законодавства в секторі малих підприємств. Зробила розгляд того, як законодавство впливає на конкурентоспроможність малих бізнесів. Ольга Гончаренко спрогнозувала перспективи розвитку антиконкурентного законодавства, а саме можливих змін та удосконалень у майбутньому. Богдан Лук`янчиков окреслив роль антимонопольних органів у регулюванні конкуренції. Здійснив розгляд функцій та повноважень органів, що здійснюють антимонопольний контроль. Михайло Жадан проінформував про діяльність Антикорупційного бюро. Сергій Міньковський розкрив питання обмеження монополізму та захист економічної конкуренції за законодавством України

 

Захід відбувся в доброзичливій та діловій атмосфері. Всім присутнім дякуємо за приділений час, цікаві доповіді та активну участь в обговоренні!

 

Кафедра теорії та історії держави і права

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook