Студенти спеціальності 071 «Облік і оподаткування» відвідали музей історії НУБіП України

7 вересня 2023, 17:37
 «Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього»
Народна мудрість

 

    Екскурсія до музею історії Національного університету біоресурсів і природокористування України займає важливе місце у виховному процесі студентів університету. Тут на яскравих документальних і речових матеріалах є можливість глибше дізнатися про історію та основні етапи становлення вищого навчального закладу, відомого не тільки в Україні, а й далеко за її межами.
     6 вересня 2023 року студенти 1 курсу економічного факультету спеціальності 071 «Облік і оподаткування» освітніх програм «Облік і аудит» та «Аналітичне та обліково-правове забезпечення бізнесу» разом з кураторами, доценткою кафедри обліку та оподаткування Світланою Дерев’янко та доценткою кафедри статистики та економічного аналізу Оленою Симоненко відвідали Музей історії НУБіП України.
      Екскурсію музеєм провела кандидат педагогічних наук, доцентка Тетяна Чумак, яка розпочала цікаву та захоплюючу подорож стежками історії із трипільської культури. Студенти ознайомилися з витоками розвитку землеробства, виникненням сівозмін, звичаями наших предків, історією зародження суспільних відносин на території нашої країни.
   Особливий інтерес викликала експозиція, на якій представлено етапи створення та розвитку нашого Університету, якому в цьому році виповнилося вже 125 років!
    Під час екскурсії студенти почули розповідь про легенди походження слова «Голосієво» та історію заснування сільськогосподарського відділення при Київському політехнічному інституті, довідалися про перші аудиторії, побачили тогочасні залікові книжки, студентські квитки та дипломи, які отримували випускники вишу.
      Студенти з цікавістю слухали про зведення перших навчальних корпусів за проектами архітектора Д.М. Дяченка у стилі українського необароко (сучасні корпуси №1, 2, 4).
     В музеї студенти побачити експозиції, які засвідчують підписання перших міжнародних угод, культурно-масового життя студентів, діяльності факультетів НУБіП України, в тому числі й економічного факультету.
     Окрема експозиція присвячена рокам Другої світової війни. Дізналися про руйнування та відбудову корпусів університету. Вражаючою була шалена жага до навчання студентів тих часів, які власноручно відбудовували зруйновані корпуси, щоб продовжувати отримувати знання. Студенти та викладачі університету добровільно захищали нашу країну в лавах армії і багато з них, на жаль, загинули в боях. Пам’ятник Григорію Скибі, який загинув першим, є символом героїзму та мужності всіх викладачів та студентів університету під час другої світової війни. Тетяна Миколаївна наголосила, що і зараз, у часи такої жорстокої агресії росії, студенти та викладачі нашого університету не залишаються осторонь і захищають незалежність та територіальну цілісність нашої Батьківщини.
     На завершення екскурсії була цікава розповідь про динаміку розвитку та історію успіху нашого Університету від перших ректорів та проректорів до сьогодення. Студенти познайомились з мережею відокремлених підрозділів університету, які знаходяться у різних частинах України, дізналися про відомих випускників, які зараз успішно працюють не тільки в нашій країні, а й за кордоном.
     Експонати музею містять унікальний науковий та соціально вагомий потенціал, позитивно позначаються на формуванні світогляду студентства університету, та його життєвій позиції.
    Від екскурсії у студентів залишилися лише найкращі враження і гарний настрій. Студенти були активними її учасниками, подякували екскурсоводу за цікаву, пізнавальну розповідь, можливість доторкнутися до витоків історії.
Історія 125-літнього університету є предметом гордості всіх, хто в ньому працює і навчається, даниною глибокої вдячності всім, хто збагачував його славу і честь, створював традиції і закладав фундамент на майбутнє.
     Щиро дякуємо Тетяні Миколаївні за змістовну та цікаву екскурсію в Музеї історії НУБіП України.

 

Світлана ДЕРЕВ’ЯНКО, Олена СИМОНЕНКО,
куратори 1 курсу
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook