ПЛІДНА РОБОТА НАУКОВОЇ РАДИ НДІ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННИЦТВА ПРОДОВЖУЄТЬСЯ

1 червня 2023, 22:42
           Підготовка наукових кадрів є важливим процесом для розвитку науки і технологій.
          Засідання наукової ради НДІ технологій та якості продукції тваринництва відбулося 1 червня 2023 року. На порядку денному цього засідання було низка питань, зокрема розгляд двох робіт на здобуття наукового ступеня доктор філософії за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».
        Першим питанням порядку денного було розгляд дисертаційного дослідження здобувачки кафедри біології тварин Оксани Іващенко на тему «Генетичне різноманіття популяцій великої рогатої худоби за асоційованими з резистентністю ДНК-маркерами» науковий керівник доктор сільськогосподарських наук, професор Роман Кулібаба. Експертами роботи виступили доктор біологічних наук, професор, академік НААН, Микола Сахацький та доктор сільськогосподарських наук, професор Ігор Гончаренко. Обидва експерти детально проаналізували роботу здобувачки та відмітили актуальність та оригінальність виконаного дослідження.
 
 
 
           У обговоренні роботи взяли участь професори Вадим Лихач, Михайло Сичов, Сергій Рубан та доцент Дмитро Уманець. Всі спікери відмітили якісну теоретичну та практичну підготовку Оксани Іващенко.
Надалі виступив науковий керівник Роман Кулібаба, який відмітив професійну підготовку та роботоздатність здобувачки.
 
 
 
 
 
 
        Наступе питання порядку денного – попередня експертиза дисертації Владислава Пітери на тему «Використання дріжджового екстракту (Saccharomyces cerevisiae) в годівлі птиці м’ясного напряму продуктивності». Науковий керівник професор Володимир Отченашко. Експертами роботи виступили доценти кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П. Д. Пшеничного Тетяна Голубєва та Ігор Ільчук, які в цілому позитивно оцінили роботу.
 
 
 
        Володимир Отченашко зупинився на характеристиці здобувача, який успішно виконав роботу у рамках досліджень за державною тематикою «Науково-практичне обґрунтування протеїнового живлення тварин».
Теоретичну підготовку обох здобувачів підтверджена впевненими і обґрунтованими відповідями на всі поставлені питання членів наукової ради.
 
 
 
         Наукова рада НДІ технологій та якості продукції тваринництва рекомендувала дисертації Оксани Іващенко та Владислава Пітери до розгляду на одноразовій спеціалізованій вченій раді. Рішення було прийнято одноголосно.
У різному було розглянуто низку поточних питань.
 
 
 
Дмитро Уманець
Директор
НДІ технологій та якості
продукції тваринництва
Михайло Матвєєв
асистент кафедри годівлі тварин та

технології кормів ім. П.Д. Пшеничного 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook