24 травня 2023 року на кафедрі біохімії і фізіології тварин імені акад. М.Ф. Гулого відбувся науково-практичний онлайн-семінар «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ФІЗІОЛОГІЇ ТА БІОХІМІЇ ТВАРИН», присвячений 125-річчю з дня заснування НУБіП України

26 травня 2023, 9:20
ФВМ НУБіП України

   Відкрив науково-практичний онлайн-семінар завідувач кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого, доктор ветеринарних наук, професор Віктор Томчук, який передав привітання Миколи Цвіліховського, академіка НААН, доктора біологічних наук, професора, декана факультету ветеринарної медицини НУБіП України й закцентував увагу присутніх на важливості проведення заходу та актуальності питань. які на ньому обговорюватимуться.

   У своїй доповіді Віктор Томчук зупинився наісторичних аспектах становлення кафедри, навчальних і наукових досягненнях. Він відмітив, що кафедра біохімії і фізіології тварин імені акад. М. Ф. Гулого впродовж останніх років входить у п'ятірку кращих у НУБіП України за публікаціями у виданнях, які індексуються базами Scopus і WebofScience, займає 1 місце за результатами рейтингу серед кафедр факультету, 1 місце в університеті за обсягами фінансування наукових тематик. Викладачі кафедри є номінантами різноманітних премій і членами спеціалізованих Вчених рад, авторами підручників, навчальних посібників, монографій і науково-методичних рекомендацій з дисциплін, що викладаються на кафедрі, систематично проходять стажування на виробництві, є наставниками академічних груп. На кафедрі діють наукові гуртки, учасники яких є переможцями всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт на факультеті ветеринарної медицини. На кафедрі біохімії і фізіології тварин імені акад. М. Ф. Гулого захищено 2 дисертаційні роботи на здобуття ступеня доктора філософії(PhD).

   Професор кафедри біохімії і фізіології тварин імені акад. М.Ф. Гулого, доктор ветеринарних наук, професор Валентин Карповський надав звіт Асоціації фізіологів вищих навчальних закладів та наукових установ аграрного профілю України.

   Лілія Калачнюк, професор кафедри біохімії і фізіології тварин імені акад. М.Ф. Гулого, доктор біологічних наук, професор у своїй доповіді «Development of ways and means of regulation of metabolism in a living organism under the influence of factors of various nature under the challenges of today» вказала на важливість розробки шляхів і засобів регуляції обміну речовин у живому організмі під впливом факторів різної природи в умовах викликів сучасності.

   Про вплив змін клімату на здоров’я й продуктивність тварин доповів Олексій Данчук, заступник директора з наукової роботи інститута кліматично орієнтованого сільського господарства НААН, доктор ветеринарних наук, професор.
   Долучилася до науково-практичного вебінару завідувач кафедри анатомії, нормальної та патологічної фізіології тварин, доктор ветеринарних наук, професор Сумського Національного Аграрного Університету Марія Камбур з доповіддю «Рубцева ферментація та резистентність організму телят».

   Анатолій Шостя, доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри технології виробництва продукції тваринництва, декан факультету ТВППТ Полтавського Державного Аграрного Університету ознайомив всіх присутніх з особливостями прооксидантно-антиоксидантного гомеостазу в свиноматок протягом відтворювального циклу.
   Гостем семінару був доктор ветеринарних наук, професор, завідувач кафедри фізіології, біохімії тварин і лабораторної діагностики Дніпровського державного аграрно-економічного університету Дмитро Масюк, який презентував присутнім інформацію про важливість бар’єрної функції кишечника у забезпеченні здоров’я курчат-бройлерів.
   Про застосування варіабельної пульсометрії в корів для визначення тонусу автономної нервової регуляції презентував перспективний науковець, кафедри біохімії і фізіології тварин імені акад. М. Ф.Гулого Ігор Грищук.
   На семінарі також виступила переможниця першого туру всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, членкіня студенського гуртка “Ветеринарна клінічна біохімія” Діана Білокур з доповіддю «Загальна реакція організму собак за різної інтенсивності бабезіозної інвазії».
   Учасники науково-практичного онлайн-семінару відзначили, що захід відбувся на високому організаційному та науковому рівні й побажали, щоб подібні заходи проводилися на кафедрі частіше, оскільки вони привертають увагу до проблем фізіології та біохімії тварин
 
 
Завідувач кафедри біохімії і фізіології
тварин імені академіка М.Ф. Гулого,
Віктор Томчук

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook