День вишиванки. Це великий день.

18 травня 2023 року

День вишиванки в Україні щороку відзначають третього четверга травня. 2023 року День вишиванки припадає на 18 травня. Під час повномасштабної війни, яку Росія розв’язала проти України , як ніколи важливо дотримуватися національних традицій, не забувати значних дат. Адже це свято сприяє єднанню та культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу. Вона символізує зв’язок поколінь, пробуджує високі патріотичні почуття у серці кожного українця, зміцнює українську ідентичність задля процвітання нашої країни. Вишиванка- це одяг вільних і сильних, що володіють незламним духом! І тому саме сьогодні 18 травня  в  рамках «Дня відкритих дверей»   в ВСП  «Бобровицький фаховий коледж імені О. Майнової НУБіП України» відбулась  мистецька благодійна акція

«Я вишиванку одягну , як оберіг,

У ній відчую нездоланну силу».



      Слова «Слава Україні – Героям слава» перестали бути просто вітанням - це вже віддання шани найкращим, котрі у найважливіший момент нашої держави не злякалися і пожертвували собою заради своєї Батьківщини, а також є засвідченням справжнього патріотичного подвигу. Коли перед очима кадри з новин, фото поранених та загиблих героїв, дивлячись їм у вічі, ми розуміємо, що вислів „душу й тіло ми положим за нашу свободу” став для сучасної історії української нації не просто словами з Гімну, це стало станом душі.

    Саме такий патріотичний і піднесений настрій сьогодні панував на святі, а різнобарвисті вишиванки стали справжньою окрасою нашого дійства.

  Свою творчу аматорську майстерність подарували глядачам студенти Аня Мартишевська , Яна Салівон, Катерина Сеніч, Євген Шидловський , Дарина Новік, родзинкою став виступ –дебют гурту «Козаченьки», ведучими свята були Єва Зазимко та Олександр Тімофєєв . Щира подяка за підтримку «народному аматорському» хореографічному колективу «Ярославна»  (керівник – Оксана Терещенко) та вокальному дуету Інзі Рудько та

Олександрі Клюйко.

  

  

  Кожен виступ студенти та гості коледжу зустрічали вдячними оплесками.

Всі кошти , зібрані в ході мистецької акції , будуть передані на потреби Збройних Сил України.  

   Без усякого сумніву, мине зовсім небагато часу і про воїнів Збройних Сил України  писатимуть книги, зніматимуть кінофільми, на прикладах беззавітного служіння рідній Батьківщині, беззаперечного виконання священного обов’язку – стати на захист кордонів держави, коли в цьому є гостра потреба, – виховуватиметься не одне покоління українців. Бо вони – справжні герої, які у нерівному двобої із терористами, російськими найманцями протиставили їм свій патріотизм, відповідальність, безмежну любов до країни, яку ототожнюють зі своїм рідним краєм, найдорожчими людьми. І саме за це їм наша людська вдячність і низький уклін.

   « Ми молоде покоління 21-го століття зараз намагаємося, набираємося сил, адже нам доведеться взяти на себе відповідальність за майбутню долю України. Нам потрібно об¢єднатися воєдино. Бо мрії і прагнення в нас одні- щоб стала вільна і сильна Україна. З переконанням незламності духу України ми дивимося в майбутнє, віримо в наші Збройні Сили. » - ось такими  словами наші ведучі закінчували свято. 

А ми всі віримо у нашу свідоме , патріотичне молоде покоління, покоління майбутнього!

День вишиванки у 2023 році став для нас непростим, але ми вітаємо всіх зі святом, бажаємо якнайшвидшої перемоги України над ворогом! І нехай червоний візерунок вишиванки нагадує кожному українцю про те, якими жертвами нам дається ця перемога! І ми всі повинні пам’ятати, щоб війна не повторилася, треба зберігати свої традиції та дбайливо ставитись до національної ідентичності. З Днем вишиванки!»

 Марія ГЕРАСИМЕНКО, завідувач бібліотеки

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook