Кафедра технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві представила результати наукової роботи на першій регіональній зустрічі The European Federation of Animal Science

11 травня 2023, 13:45
 
Розвиток наукових досліджень та міжнародної співпраці всебічно підтримується адміністрацією Національного університету біоресурсів і природокористування України та факультету тваринництва та водних біоресурсів. Участь представників кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві у першій регіональній зустрічі TheEuropeanFederationofAnimalScience (EAAP) є яскравим доказом еволюції та поглиблення науково-дослідницьких зав’язків на світовій науковій арені.
У період з 26 по 28 квітня 2023 року в місті Нітра (Словацька Республіка) на базі Словацького аграрного університету відбулася перша регіональна зустріч TheEuropeanFederationofAnimalScience.
 
 
EAAP – це міжнародна неурядова організація, що сприяє науковим дослідженням, обговоренню та розповсюдженню високоякісних і достовірних результатів тваринництва серед наукових спільнот, громадянського суспільства та тваринницьких асоціацій Європейського Союзу та світу.
Кафедра технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві є співвиконавцем міжнародного проєкту «Happy ANIMals for Sustainable Production and Consumption». Дослідження виконувалися на базі кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин та кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві. Наукова робота тривала у консорціумі Національного університету біоресурсів і природокористування України та Полтавського державного університету (Україна), Шведського університету сільськогосподарських наук (Швеція, SLU), Хазарського університету (Азербайджан), Литовського університету охорони здоров’я, Естонського університету природничих наук та Латвійського університету природничих наук і технологій.
 
 
 
 
В ході багаторічної роботи проєкту було прицільно досліджено питання «Ставлення споживачів і фермерів в Україні до добробуту тварин». Отримані результати представлені для широкого обговорення серед учасників першої зустрічі Європейської федерації зоотехнії. Відповідно отриманим результатам було розроблено концепцію синхронізації законодавства Європейського Союзу із технологічними нормами виробництва тваринництва в Україні, а також обумовлено подальші дослідження в даному напрямку.
 
   
 
Конструктивний діалог з представників факультету тваринництва та водних біоресурсів з очільником EAAP Андреа Росаті (Andrea Rosati) відкрив нові напрями міжнародної співпраці та поглиблення дослідницької роботи в галузі тваринництва, що значно розширює горизонти розвитку фундаментальних розробок нового покоління. Працюємо для розвитку нових поколінь, відбудовуємо та несемо переможний дух України на світових наукових майданчиках.
 
 
Наталія Грищенко,
доцент кафедри технологій у птахівництві,

свинарстві та вівчарстві 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook