КОЖЕН МОЖЕ ТВОРИТИ ІСТОРІЮ, ПРОТЕ ЛИШЕ ВИЗНАЧНА ЛЮДИНА МОЖЕ ЇЇ НАПИСАТИ

4 травня 2023, 9:58
ФВМ НУБіП України

   Студенти 5 групи 1 курсу факультету ветеринарної медицини разом з наставником, доцентом кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка Друзь Наталією Віталіївною відвідали музей історії НУБіП України.
   Провела екскурсію по музею директор музею Поливач Марія Анатоліївна, яка розповіла студентам історичні етапи становлення України та давню історію становлення нашого університету. Надзвичайно зацікавлені були студенти, вслуховувались в кожне слово, а після задавали питання, на які отримали вичерпні відповіді.

   Експозиція музею поетапно розкриває історію становлення та розвитку флагмана аграрної освіти України – Національного університету біоресурсів і природокористування України. понад сотню років назад, у нині далекому ХІХ ст. було відкрито сільськогосподарське відділення у складі Київського політехнічного інституту (КПІ).

   У справі заснування вищого технічного навчального закладу в Києві брало участь стільки осіб і установ, що навіть у перших працях з історії виникнення Київського політехнічного інституту немає чіткої відповіді на питання, кому власне належить ініціатива відкриття КПІ, а також, коли виник сам проект.
   Нині музей складається з 3 відділів: перший присвячено становленню сільського господарства на території України та історії становлення майбутнього передового аграрного університету; наступний – Другій світовій війні та АТО; третій – періоду відновлення Голосіївських інститутів, утворення УСГА, підписання перших міжнародних угод, культурно-масовому життю студентів, сучасній діяльності ННІ та факультетів НУБіП України, показаний у світлинах, історичних документах і речах.

   Дуже вдячні за цікаву екскурсію про становлення нашого рідного університету. Окрема подяка директору музею Поливач Марії Анатоліївні за жваву та цікаву екскурсію.

Наставник 5 групи 1 курсу Друзь Н.
Староста групи Пархоменко К.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook