ІІ ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ НАУКОВИХ РОБІТ «ЮНИЙ ДОСЛІДНИК» - СЕКЦІЯ «ЮНИЙ ЕКОЛОГ»

22 квітня 2023, 16:39
факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

 22 квітня 2023 року пройшов ІІ тур Всеукраїнського конкурсу наукових робіт «Юний дослідник» на базі факультету захисту рослин, біотехнологій та екології за підтримки Ради молодих вчених факультету.

 
Роботи подані на секцію «Юний еколог» оцінювало журі у складі завідувача кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності Алли Клепко, завідувача кафедри екології агросфери та екологічного контролю Олени Наумовської, та члена Ради молодих вчених факультету, старшого викладача кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності Анни Сальнікової.
 
Метою проведення конкурсу є: популяризація науки та залучення талановитих учнів старших класів до науково-дослідницької роботи, а також профорієнтаційна робота серед випускних класів.
 
 
До участі у другому турі секції «Юний еколог» було відібрано 16 найкращих робіт (із 30 поданих) та після представлення учнями своїх робіт було обрано переможців.
 
Учні достойно підготувалися до представлення та захисту своїх наукових проєктів, що надзвичайно вразило журі, їх жага нових знань, нових досліджень і наукових звершень.
 
 
Переможцями секції «Юний еколог» стали 7 учнів 9-11 класів різних шкіл, ліцеїв міста Києва і України:
 
 
1 місце: Анастасія Костенко  «Методи визначення свинцю у навколишньому середовищі» (9 клас ліцей №227 ім. М.М. Громова м. Києва)
 
 
Анастасія Андрущенко «Дослідження стану атмосферного повітря за допомогою снігового покриву та дистанційного зондування Землі» (10 клас Бориспільський ліцей «Перспектива» Київська область).
 
 
2 місце: Поліна Ярифа «Забруднення атмосферного повітря твердими частками пилу (РМ10, РМ2.5) та озоном пов’язане із воєнними діями на території міста Києва» (10 клас школа №306 м. Києва)
 
 
Анастасія Сачанюк «Дослідження ліхенофлори Ківерцівського району Волинської області» (11 клас Ківерський ліцей №2 Волинська область)
 
3 місце: Аліна Колкова «Рослинний збір для бомбосховища» (11 клас гімназія №179 м. Києва). 
 
 
Андрій Деркач «Екологічні та економічні аспекти застосування кавового шламу як вторинної сировини» (11 клас Бориспільський «Перспектива» Київська область)
 
Аліна Серветник «Збереження та відновлення біорізноманіття Київської області після окупації» (Фаховий бізнес-коледж ПВНЗ «Європейський університет»).
 
 
Вітаємо з перемогою і бажаємо нових цікавих ідей для розбудови України у післявоєнний період і ліквідації екологічних наслідків воєнних дій!
 
 
 
Секретар Секції «Юний еколог»,
 
старший викладача кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності
 
Анна Сальнікова
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook