Відкрита лекція з дисципліни «Технологія виробництва органічної продукції тваринництва»

28 квітня 2023, 10:23
Відповідно до затвердженого графіку проведення відкритих лекцій на факультеті тваринництва та водних біоресурсів, 24 квітня 2023 року відбулася відкрита лекція кандидата сільськогосподарських наук, доцента кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Світлани Базиволяк з дисципліни «Технологія виробництва органічної продукції тваринництва». Лекція була прочитана для студентів ОС «Магістр» першого року навчання, які з дисциплін за вибором студента віддали перевагу дисципліні «Технологія виробництва органічної продукції тваринництва». Відповідно до навчального плану тема лекції – «Органічне птахівництво».
Лекція проходила в online режимі. 
На лекції були присутні: заступник декана факультету к.с-г.н., доцент  Сергій Грищенко, д. с.-г. н., професор кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Наталя Прокопенко, к. с.-г. н., доцент кафедри технологій виробництва молока та м’яса Тетяна Антонюк, к. с.-г. н., доцент кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Микола Себа 
На лекції були висвітлені питання щодо походження, розмноження та відтворення різних видів сільськогосподарської птиці за органічного виробництва; особливості щодо умов вирощування та утримання різних статево-вікових груп органічної птиці. Значну увагу лектор приділила вибору складових для розробки комбікормів за органічного виробництва. Також лектор звернула увагу на вимоги щодо виробництва органічної продукції птахівництва у різних країнах Європи та відповідно до європейського регламенту.
 
 
Бажання студентів обговорити ряд питань з лектором та жвавий обмін думками, висловлювання своїх суджень з приводу почутого, свідчать про високу цікавість студентів до дисципліни, а також глибоке розуміння ними значення важливості органічного виробництва, розвитку органічного виробництва та ринку органічної продукції для задоволення власних потреб з урахуванням інтересів майбутніх поколінь та покращення екологічного стану планети. Вважаю, що студенти свідомо зробили вибір дисципліни «Технологія виробництва органічної продукції тваринництва» з запропонованого їм переліку дисциплін.
 
 
 
 Лектор професійно володіла увагою аудиторії, акцентуючи на найбільш суттєвих моментах та поняттях, порядок викладення матеріалу був логічним, а темп викладення сприяв розумінню та засвоєнню матеріалу. Матеріал лекції супроводжувався прикладами з виробництва та діалогом зі студентами.
 
 
 
Лекція проведена на високому науковому і навчально-методичному рівні та одержала схвальні відгуки колег і студентів. Присутні відмітили високий професійний рівень лектора, жваву і цікаву подачу змісту лекції, уміле володіння матеріалом, стилістично правильне мовлення лектора, здатність зацікавити та активізувати роботу студентів.
 
Професор кафедри технологій у

птахівництві, свинарстві та вівчарстві 

  Н. Прокопенко 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook