Відкрита лекція з дисципліни Лісовпорядкування

5 квітня 2023 року
Кафедра таксації лісу та лісового менеджменту

 

     Відбулася відкрита онлайн лекція асистента кафедри таксації лісу та лісового менеджменту Петра ДЯЧУКА з дисципліни Лісовпорядкування на тему: Матеріально-технічне та програмне забезпечення ВО "Укрдержліспроект".

    Матеріально-технічне забезпечення включає в себе засоби, які використовуються для збору та обробки інформації про лісові масиви. Це можуть бути GPS-приймачі, висотоміри, повнотоміри та інше обладнання. Завдяки цим засобам проводиться точний збір даних про стан лісу, склад насадження, а також визначення площі, віку, приросту та оцінювання санітарного стану лісів.

     

     З метою підвищення якості підготовки майбутніх фахівців лісового господарства на лекційному занятті, розглянуто основні складові матеріально-технічного та програмного забезпечення, які використовуються в процесі лісовпорядкування. Учасники лекції дізналися про використання сучасних технологій, які застосовуються при виконанні лісовпорядних робіт та проблемами з якими зіштовхуються спеціалісти ВО "Украдержліспроект" при виконанні лісовпорядних робіт.

     Програмне забезпечення допомагає автоматизувати процеси збору, обробки та аналізу інформації про лісові масиви, а також включає в себе: Геоінформаційні системи, системи планування та моніторингу лісового господарства, електронні карти лісових масивів, бази даних та ін. Ці засоби дозволяють швидко та ефективно обробляти великі обсяги даних, створювати детальні картографічні матеріали.

    

    Під час проведення лекційного заняття були присутні співробітники кафедри та інституту, а також приєдналися фахівці ВО Укрдержліспроекту - Леся ГРУШКО та Галина ДАНЮК, провідні-інженери Української експедиції, які мали змогу оцінити якість проведеного лекційного заняття.  Результати паперового анкетування співробітників та студентів засвідчили, що відкрите лекційне заняття проведене на високому науково-методичному рівні та відповідає сучасним вимогам організації освітнього процесу в університеті.

 

 

ст. викладач кафедри таксації лісу та лісового менеджменту
Олександр ЛЕСНІК
    

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook