Відбулися відкриті лекції НПП кафедри міжнародних відносин і суспільних наук – професора Шевчука О. В. і доцента Хвіст В. О.

10 квітня 2023 року

Другий семестр року виявився багатим на відкриті лекції викладачів кафедри міжнародних відносин і суспільних наук. Зокрема у лютому-березні майстер-клас показали професори Володимир Калуга та Сергій Білан, а також доценти Людмила Лановюк і Олена Кропивко.
А на початку квітня відбулися ще дві відкриті лекції: цього разу усіх бажаючих до себе запросили завідувач кафедри, доктор політичних наук, професор Олександр Шевчук і кандидат історичних наук, доцент Вікторія Хвіст.
Під час свого заняття 3 квітня Олександр Шевчук ознайомив студентів 3 курсу спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» з розвитком міжнародних відносин у Південно-Східній Азії протягом 1945-1991 рр. Присутні змогли дізнатися більше про культурні й етнонаціональні особливості регіону, процес його деколонізації після Другої світової війни та важливе значення в роки Холодної війни. Лектор ґрунтовно та всебічно відповів на запитання студентів. Заняття відбулося в рамках дисципліни «Міжнародні відносини та світова політика».
А вже за кілька днів – 6 квітняВікторія Хвіст успішно продемонструвала перебіг навчального процесу з дисципліни «Історія української державності» у студентів 1 курсу спеціальності «Лісове господарство». Її лекція стосувалася відродження ідеї українського національного самовизначення та державності в ХІХ ст. Увага присутніх була зосереджена на ключових особистостях і суспільно-політичних рухах того періоду, зокрема таких постатях, як Микола Костомаров, Тарас Шевченко, Володимир Антонович.

     

     

Лекції Олександра Шевчука та Вікторії Хвіст були проведені на високопрофесійному рівні. Обидва заняття розпочалися вчасно, були визначені тема лекції, план, її значення та зв’язок із попереднім навчальним матеріалом. Викладачі використовували різні форми викладання матеріалу, активно співпрацювали з аудиторією. Тож можна впевнено констатувати, що вони стануть важливим кроком до формування студентів як професіоналів і свідомих громадян України.

 

 

 

Богдан Грушецький,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook