Березневі відкриті лекції в ННІ лісового і садово-паркового господарства

5 квітня 2023 року

        Згідно з наказом ректора НУБіП України від 24.01.2023 р. №41 «Про проведення відкритих лекцій у весняному семестрі 2022-2023 н. р.» та графіка проведення відкритих лекцій в ННІ лісового і садово-паркового господарства у березні місяці було проведено 5 відкритих лекцій.
     8 березня 2023 року відбулися відкриті лекції доцента кафедри технологій та дизайну виробів з деревини Сергія Мазурчука з дисципліни «Технологія лісопиляльно-деревообробних виробництв» для студентів спеціальності 187 «Деревообробні та меблеві технології» на тему «Процеси і організація робіт на складах пиловочної сировини» та доцента кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції Андрія Чурілова з дисципліни «Біологія І (ботаніка)» для студентів 1 курсу ОС «Бакалавр» спеціальності 101 «Екологія» на тему «Вегетативні органи рослин: корінь».

     Лекції супроводжувалася різноманітними ілюстративними матеріалами – схемами, графіками, рисунками. Під час лекцій викладачі ефективно коментували теоретичний матеріал та підтримували діалог зі студентами, які зацікавлено сприймали матеріал.
       15 березня 2023 року відбулася відкрита онлайн-лекція доцента кафедри лісівництва Марини Лакиди з дисципліни «Лісівництво» для студентів 2 курсу ОС «Бакалавр» спеціальності 205 «Лісове господарство» на тему «Ліс і волога».

       У ході лекції було висвітлено джерела вологи у лісі та її важливість для фізіологічних процесів деревних рослин. Зокрема, було розглянуто позитивний та негативний вплив вологи. Студенти ознайомилися з класифікацією опадів і видами посухи, проаналізували відношення та вибагливість деревних видів до вологи. Лекція була проведена із застосуванням платформи Webex, подана інформація структурована за планом, викладена логічно та послідовно. Презентація включала як текстовий, так і фото- та графічний матеріал.
       16 березня 2023 року відбулася відкрита онлайн-лекція доцента кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції Костянтина Маєвського з дисципліни «Селекція та генетика декоративних деревних рослин» для студентів 1, 2 курсів ОС «Бакалавр» спеціальності 206 «Садово-паркове господарство» на тему «Нестатеве розмноження деревних рослин».

      Лекція була присвячена вивченню особливостей нестатевого розмноження декоративних деревних рослин. У ході викладання матеріалу було розглянуто автовегетативне, гетеровегетативне та апоміктичне розмноження деревних рослин в умовах помірного клімату. Лекція була проведена на високому навчально-методичному рівні із застосуванням мультимедійних технологій, структурована за планом, містила пояснення нових понять і термінів, ілюстрована схемами, рисунками, графічними та фотоматеріалами, які презентують практичне застосування викладеного матеріалу.
         29 березня 2023 року відбулася відкрита онлайн-лекція доцента кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну Оксани Багацької з дисципліни «Озеленення населених місць» для студентів 2, 3 курсів ОС «Бакалавр» спеціальності 206 «Садово-паркове господарство» на тему «Вертикальне озеленення в населених пунктах».

      Лекція була присвячена вивченню можливостей застосування витких рослин для підвищення санітарно-гігієнічного та естетичного оздоблення населених пунктів. Лектором були проілюстровані на конкретних прикладах прийоми вертикального озеленення та опори, необхідні для росту витких рослин.

 

        Лекція була проведена на високому навчально-методичному рівні із застосуванням мультимедійних технологій, структурована за планом, влучно ілюстрована авторськими фото, рисунками та графічними матеріалами, таблицями, схемами. В ході лекції подані методичні та практичні рекомендації щодо застосування витких рослин як альтернативного методу озеленення в сучасних населених пунктах.
      Результати проведених лекцій були відображені науково-педагогічними працівниками та студентами в анкетах оцінювання відкритої лекції та обговорені на засіданнях відповідних кафедр.

 


За дорученням науково-педагогічних працівників ННІ лісового і садово-

паркового господарства, відповідальний від ННІ ЛіСПГ для здійснення

контролю за якістю надання освітніх послуг, доц. Левченко В.В.
 

 



 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook