Студентський науковий гурток «Клуб юних теоретиків» розпочав свою роботу з міні-тренінгу

24 лютого 2023 року

Перші навчальні тижні весняного семестру пройдені, а тому можна задуматися і над науковою роботою. 23 лютого 2023 року «Клуб юних теоретиків» зібрався на своє перше у цьому семестрі засідання.

 

Ми почали його досить незвично, а для гуртківців навіть дещо несподівано – з міні-тренінгу «Емоційна складова у спілкуванні». Оскільки наука – це і комунікація, тому трішки проговорити про зв'язок правничої діяльності й емоційного інтелекту  та пройти маленькі практики ніколи не завадить.

 

Спочатку ми поговорили про складові емоційного інтелекту, а потім присвятили тренінг такій складовій, як «усвідомлення емоцій». Але перед тим трішки розминки. Учасникам було запропоновано вправу промовити одну і ту ж фразу з різними емоційними відтінками.

 

Участь взяли двоє дівчат і двоє хлопців. Після того, вони поділилися своїми враженнями. У результаті прийшли до висновку, що трішки акторської майстерності їм би не завадило. Тому їм було обіцяно такий майстер-клас на початку березня.

 

Потім перейшли безпосередньо до вправи «Прослуховування». Я з вимкненою камерою зачитувала 10 речень, кожне з яких відображало певний емоційний стан. Завданням учасників було кожну фразу означити відповідним емоційним смисловим підтекстом, який вони уловили. Потім ми звірили правильні відповіді, вони їх порахували, помножили на 10 і отримали свій результат.

 

Найцікавіше у будь-якому тренінгу - це рефлексії. Учасники щиро поділилися своїми думками щодо того, «що  вдалося?», «що не вдалося?» і «що відчувають». Дуже втішно, що усі погодилися з тим, що такі навички розуміння людських емоцій, емоційних смислових підтекстів необхідно розвивати.

 

Після цього вони протягом 10 хвилин обговорювали теми виступів, які ми заслухаємо на наступному засіданні. Яка тематика? Про це у наступному репортажі!

 

Віра Качур,

наукова керівниця студентського наукового гуртка «Клуб юних теоретиків»

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook