День відкритих дверей на механіко-технологічному факультеті

20 лютого 2023 року
  Через чотири місяці – стартує вступна кампанія, в результаті якої університет отримає нове покоління першокурсників. Наразі кожен факультет університету максимально піклується про якісний набір майбутніх здобувачів вищої освіти, бажаючи прийняти на навчання тих молодих людей, які свідомо пов’язують своє становлення, із визначеною освітньою програмою та спеціальністю. Якщо випускники коледжів вже мають обрану спеціальність і для здобуття вищої освіти, в основному, шукають, лише навчальний заклад, то випускники шкіл – мають абстрактні уявлення про самі спеціальності. Саме тому, для якісного формування рис майбутнього фахівця, випускникам шкіл та коледжів, варто відвідувати «Дні відкритих дверей» – традиційні заходи, у межах яких майбутні вступники мають змогу отримати необхідну інформацію про сутність освітніх програм підготовки, спеціальностей та перспективи навчання.

  У рамках такого заходу, всупереч діючим обмеженням та російській агресії, 18 лютого 2023 року механіко-технологічний факультет зустрів майбутніх абітурієнтів, яких цікавить освіта у інженерній та транспортній галузях діяльності суспільства. «День відкритих дверей» проходив, у змішаному форматі, на який зареєструвалися 224 учасника. У розрізі статусу, реєстрацію здійснили 78 випускників коледжів та 146 випускників шкіл. Дистанційну частину зустрічі відвідали понад 170 осіб. Приємно вражає той факт, що 18 вступників знайшли можливість познайомитись з лабораторіями факультету – очно.

  З вітальними словами до потенційних вступників та всіх учасників заходу звернувся ректор університету, випускник факультету та кращий міністр освіти і науки незалежної України Станіслав Ніколаєнко. Ректор побажав абітурієнтам бути щасливими, вибрати професію до душі і здобути освіту в одному з найкращих університетів країни.
  Керівництво факультету, завідувачі кафедр та представники органів студентського самоврядування висвітлили потенційним абітурієнтам основні напрямки, засоби та інструменти формування стійких особистостей інженерних і транспортних фахівців в умовах механіко-технологічного факультету.

  Декан Вячеслав Братішко, розповів гостям про освітній процес, структуру факультету, його видатних випускників, які є відомими особистостями у політичному, громадському і науковому просторах України та світу. Майбутнім абітурієнтам були окреслені спеціальності, за якими факультет проводить освітню діяльність. Варто наголосити, що у вступній кампанії 2023-2024 навчального року на ОС «Бакалавр», поряд із спеціальностями 208 «Агроінженерія» та 275.03 «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)», факультет буде здійснювати набір і за спеціальністю 274 «Автомобільний транспорт».

  Заступники декана Ігор Сівак та Оксана Ачкевич відмітили, що стратегія факультету спрямована на залучення до навчання якісних, свідомих, цілеспрямованих випускників, які мають потяг до інженерної освіти і ставлять за мету особистий розвиток та пристойну роботу в аграрній чи транспортній галузях нашої країни або зарубіжжя. Щороку факультет разом з радою роботодавців забезпечує робочими місцями всіх своїх випускників, у провідних вітчизняних та зарубіжних компаніях. Отже, забезпечення якісної підготовки фахівців – це відповідальність факультету перед роботодавцями та перед студентами і на це звертається потужна увага.

  Завідувачі кафедр Юрій Гуменюк, Василь Хмельовський, Лілія Савченко, Євген Калінін та Іван Роговський представили гостям навчальні лабораторії факультету, матеріально-технічну та організаційні бази своїх підрозділів, забезпечення, можливості і перспективи освітнього процесу. Гості, які відвідали факультет очно, мали можливість відчути себе операторами електричного трактора на кафедрі тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів.


  Із вуст майбутніх абітурієнтів звучало багато запитань, що приємно вражає. Видно, що гостей цікавить необхідність пізнання факультету, як закладу майбутнього навчання.

  Бажаємо молодим людям, вдало зорієнтувати свій професійний світогляд, вірити у свої сили, відкривати в собі нові зацікавленості та успішно вступити до лав механіко-технологічного факультету в мирній і процвітаючій Україні.

Ігор Сівак,
заступник декана
механіко-технологічного факультету

 

  


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook