Денис Кокоша: з Відкритих дверей НУБіП України на підготовчі курси, а там і в студентське братство

12 лютого 2023 року

 

У кожного в житті своя дорога,
Своя стежина, свій маршрут, свій шлях...
Дорога рівною ні в кого не буває,
Як не існує ідеальної людини.
Та кожен з нас, напевно, забуває,
Що ми самі творці тої стежини!

 Дорога кожної людини – неповторна, особа і її шлях – унікальні. Важливо серед тисячі доріг вибрати одну єдину, знайти своє покликання, не помилитися. Це виконати нелегко, і ще до початку вступної кампанії, тисячі випускників роблять цей нелегкий відповідальний крок у своєму житті. Під час проведення Днів відкритих дверей ми постійно розповідаємо про місце університету у рейтингах вишів Києва та України, його потужну матеріально-технічну базу, наукові здобутки. Саме тому, почесним та важливим для університету є той момент, коли талановиті абітурієнти стають нашими студентами. Про одного з наших майбутніх студентів піде мова.

  • – Розкажи про себе? Де ти зараз навчаєшся?

– Мене звати Денис Кокоша, мені 16 років. Я навчаюсь у Бузівському академічному ліцеї у 11 класі, який знаходиться у селі Бузове, Київської області.

  •  – Чим займаєшся у вільний час?

  –  Раніше захоплювався спортом, але зараз, на жаль, не вистачає вільного часу для цього.

  • – Як ти дізнався про Національний університет біоресурсів і природокористування України?

 –  Вперше я дізнався про нього, коли нас запросили на День відкритих дверей, який проходив 10 грудня 2022 року. Ми приїжджали усім класом. Мені дуже сподобалось, це було щось нове для мене. Спочатку нас познайомили з НУБіП України на загальноуніверситетському заході. Напутнім, теплим, батьківським словом нас привітав ректор Станіслав Миколайович Ніколаєнко, акцентувавши увагу на чисельних перевагах навчання в НУБіП. Потім ми послухали доповідь декана гуманітарно-педагогічного факультету Інни Миколаївни Савицької, яка у своєму виступі поінформувала присутніх про можливості та перспективи навчання на факультеті. А найбільше мене вразило, як гостинно нас зустріли викладачі кафедри філософії та міжнародної комунікації. За смачним пригощанням та чаюванням нам розповідали, що університет проводить підготовчі курси до Національного мультипредметного тесту, також ознайомили з усіма перевагами навчання, про систему подвійних дипломів та цікаве дозвілля студентів. Зокрема доцент кафедри й викладач філософських дисциплін Ірина Сергіївна Матвієнко провела для нас цікаву екскурсію територією університету, навчальними корпусами та аудиторіями, де ми відчули себе справжніми студентами. Це були незабутні враження.

  • – Чи збираєшся ти відвідувати підготовчі курси до НМТ?

 – Так, збираюсь. Курси розпочались 6 лютого. Перше заняття у мене відбудеться 11 лютого. Курси проводять з таких предметів як українська, англійська мови та історія. Чекаю на цей новий досвід.

  •  Який предмет обрав саме ти?

 – Я обрав англійську мову, хочу вдосконалити свій рівень володіння іноземної мови.

  • – Чи обрав ти вже майбутню спеціальність, на яку б хотів вступати?

 – Так, я цікавлюсь комп’ютерами. Я хочу бути програмістом або системним адміністратором. Тому розглядаю спеціальності пов’язані з цим.

  • – Які очікування у тебе від навчання в університеті?

 – Хочу отримати якісні знання, знайти нових друзів та розширити свій кругозір. Гадаю, що отримаю від навчання ще чимало позитивних емоцій, адже це найкращий час у підлітковому віці. Знаю, що студентське життя завжди наповнене приємними і незабутніми моментами та дарує багато нових знайомств і друзів, а тому чекаю цього часу з нетерпінням.

  • – Чим маєш вже якісь плани на майбутнє?

 – Впевнений, що у майбутньому всі мої плани щодо професії реалізуються і я стану успішним, висококласним фахівцем,  знайду хорошу роботу, яка буде приносити мені задоволення та допомагатиме розвиватись нашій країні Але спочатку сподіваюсь отримати шанс на навчання в НУБіП – одному з найкращих вищих навчальних закладів Києва й України, адже знаю, що саме тут мені нададуть всі потрібні у майбутньому знання та практику. Тому планів дуже багато. А поки що сумлінно навчаюсь, аби дійти до своєї цілі. Та разом з усією Україною вірю в ЗСУ. Все буде Україна!

  • – Дякую, Денисе, за цікаву розповідь! Успіхів! І чекаємо в нашому університеті!


Бесіду провела Катерина Барановська, студентка ГПФ,
спец-ті «Журналістика» ОС «Магістр»,
старший лаборант кафедри філософії та міжнародної комунікації

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook