Привітання ювіляра та його поради досягнення довголіття

9 лютого 2023, 11:19
ФВМ НУБіП України

   Співробітники кафедри, а саме зав. кафедри доц. О. Вальчук, доц. В. Бородиня, доц. Ю. Жук, доц В. Лакатош та доц. В. Слепченко (нині пенсіонер) привітали ветерана праці, доцента кафедри Василя Сергійовича Бриля з 90-річчям. Ювіляр в день народження радісно зустрічав гостей.

   У дружній домашній обстановці проходила бесіда 3-х поколінь викладачів кафедри. Василь Сергійович із великим задоволенням та в деталях згадав своє навчання в школі, Ніжинському ветеринарному технікумі, Українській сільськогосподарській академії (нині НУБіП України), трудові будні на виробництві, перебування в аспірантурі та викладацьку роботу. Він активно цікавився нинішніми подіями і змінами які відбуваються в університеті, на факультеті та кафедрі, а особливо у викладанні дисципліни акушерство, гінекологія та штучне осіменіння сільськогосподарських тварин, яку він читав студентам упродовж трьох десятиліть.

   Також Василь Сергійович поділився секретами свого довголіття. Насамперед, – це постійна рухова активність на свіжому повітрі за любих погодних умов, фізичні вправи, щоденна домашня робота. По-друге, – постійна розумова діяльність: читання літератури, запам’ятовування і аналіз різноманітних фактів. «Repetitio est mater studiorum (лат)» зауважив Василь Сергійович. По-третє – турбота про власне здоров’я, в першу чергу з використанням традиційних народних методів. Зі слів Василя Сергійовича лікувальні властивості рослини алое, яка росте в квартирі, лікарські трави та вживання фруктів вже десятиліттями запобігають чи полегшують перебіг його захворювань.

   Але найголовнішим для людини поважного віку, відмітив він, є спілкування з рідними, колегами, сусідами і, неодмінно, – віра. Життя Василя Сергійовича є прикладом того як, людина може здолати важку хворобу, життєві труднощі, і залишатись при цьому високоморальною, чесною та скромною особистістю,     Вчителем з великої літери.

Доц. В. Лакатош 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook