Штонда Оксана Анатоліївна
У 1999 році закінчила Національний університет харчових технологій за спеціальністю «Технологія зберігання, консервування та переробки м´яса».
У 2004 році захистила дисертацію за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних та рибних продуктів.
З 2003 по 2007 роки працювала технологом-розробником комплексних добавок для харчової промисловості на ДП «BMB Blend» концерну «Bеаrs Food Ingredients».
В Національному університеті біоресурсів і природокористування України з 2005 року працювала за сумісництвом на посаді асистента. З 2006 року на посаді старшого викладача, з 2010 року працює на посаді доцента кафедри технології м´ясних, рибних та морепродуктів.
Наукова діяльність - бере активну участь у міжнародних, всеукраїнських конференціях. Здійснює керівництво магістерськими роботами спеціальності 181 "Харчові технології" та аспірантами; є відповідальним виконавцем наукових тем.
Науковий напрямок – наукове обґрунтування та розробка технологій функціональних харчових добавок із сировини біоорганічного походження та використання їх при виробництві м’ясних виробів.
Автор більше 250 наукових і навчально-методичних праць, в тому числі статей в Scopus, Web of Science, Міжнародних базах даних Index Copernicus, AGRIS, РІНЦ, у наукових фахових виданнях, опубліковано статті в інших виданнях, на Міжнародних інтернет-конференціях та за матеріалами конференцій в закордонних виданнях, 1 монографії, 13 патентів України на винаходи, 8 ТУ (ТІ) на ковбасні вироби та напівфабрикати.