Підсумки курсів підвищення кваліфікації фахівців з біржової справи

30 січня 2023 року
  У період з 23 по 28 січня 2023 року на економічному факультеті кафедрою організації підприємництва та біржової діяльності було проведено курси підвищення кваліфікації фахівців з біржової справи для НПП, педагогічних працівників та здобувачів у дистанційній формі.
  Вже другий рік поспіль курси збирають аудиторію з учасників, зацікавлених у біржовій справі. У цьому році курси відвідали понад 100 учасників ЗВО різних регіонів країни. Упродовж тижня слухачі мали змогу отримати теоретичні та практичні поради багатьох фахівців вітчизняного та міжнародного рівня.
  Арсен Ільін – член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку та Віталій Мілентьєв – голова Наглядової ради Національного депозитарію України, від імені регулятора біржового ринку в Україні – НКЦПФР, стали партнерами і підтримали ініціативу проведення таких курсів в НУБіП України, виступивши з привітаннями і доповідями у перший день курсів.
  Сергій Кваша – проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку НУБіП України долучився до даного заходу та виступив з доповіддю, яка була присвячена особливостям формування продовольчої безпеки в умовах військових дій.
  Олег Ткаченко – голова правління Розрахункового центру з обслуговування договорів на фінансових ринках висвітлив особливості проведення клірингу та розрахунків на вітчизняних біржах в умовах введення в дію нового законодавчого регулювання вітчизняних біржових операцій.
  Олексій Дубовський  – голова біржового комітету Української енергетичної біржі охарактеризував роботу організованого товарного ринку, продемонструвавши основні цифри біржової торгівлі енергоресурсами в Україні та світі.
  Олег Нівєвський – віцепрезидент з економічної освіти Київської школи економіки продемонстрував результати дослідження наслідків війни в Україні на вітчизняний та світовий ринки аграрної продукції.
  Олександр Перехожук – доктор наук з IAMO зупинився на аналізі показників міжнародної торгівлі, провівши порівняльний аналіз ключових гравців на міжнародних ринках товарних активів.
  Юрій Рубан – менеджер з розвитку бізнесу компанії Syngenta показав приклади практичного досвіду прогнозування та управління ціновими ризиками з використанням біржових деривативних контрактів.
  Микола Солодкий – модератор заходу зупинився на практичних аспектах роботи біржових спекулянтів на ринках капіталу.
  Віталій Шмаргун – професор кафедри психології окреслив проблематику психологічної поведінки біржових учасників.
  Валентина Яворська та Анастасія Кириченко – доценти кафедри організації підприємництва та біржової діяльності прочитали лекції по фундаментальному аналізу та особливостях біржового ціноутворення.
  Аспірант Анатолій Стоянов та Володимир Барчан – магістр кафедри організації підприємництва та біржової діяльності провели практичні тренінги з технічного аналізу та інтернет-трейдингу на міжнародних біржових ринках.
  В останній день курсів учасники подискутували про проблеми організації підготовки фахівців з біржової справи та прийняли колективне рішення визначити основні напрями удосконалення вітчизняної системи підготовки здобувачів для ринків капіталу та організованих товарних ринків з подальшим винесенням їх на розгляд.
  Щиро вдячні нашим партнерам та слухачам курсів за активну участь у даному заході. Сподіваємось на подальшу тісну співпрацю та зичимо миру всім і перемоги!
 
Валентина Яворська, Ольга Томашевська,
доценти кафедри організації

підприємництва та біржової діяльності 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook