Слухачі консультаційно-підготовчих курсів – майбутнє України!

30 січня 2023 року
  Більшість слухачів консультаційно-підготовчих курсів – це талановита і цілеспрямована молодь, яка розуміє своє майбутнє покликання і значення в майбутньому нашої країни. На підтвердження цього хочемо розповісти про двох юнаків – учнів 11 класу Опорного закладу освіти «Жукинський ліцей», вихованців Жукинського шкільного лісництва. До речі, минулого року двоє випускників цього ліцею також стали студентами ННІ лісового і садово-паркового господарства нашого університету.

  Учнівське лісництво – це об’єднання учнівської молоді, яке діє в загальноосвітньому або позашкільному навчальному закладі з метою здобуття нею знань, умінь і навичок у галузі лісівництва. Жукинське шкільне лісництво розпочало свою роботу 1 березня 2019 року відповідно до договору, укладеного між Опорним загальноосвітнім навчальним закладом Жукинська ЗОШ І-Ⅲ ст. та ДП «Вищедубечанський лісгосп».

  Перший наш співрозмовник – Бруй Дмитро.

  • Дмитре, розкажіть про себе.

— Перейшовши в 2019 році до восьмого класу Жукинського ліцею, мені запропонували взяти участь у діяльності шкільного гуртка «Шкільне лісництво». Це було моє перше знайомство з лісовою справою (висаджування дерев та догляд за ними, збір насіннєвих та подальше їх зберігання та висаджування, будівництво годівничок та годування птахів, спостереження за дикими тваринами та їх годування та багато іншого). Мене це не просто захопило, а вразило. Мені дуже хотілося приймати якнайбільше участі в житті «Шкільного лісництва», і ми, разом з моїм керівником, вирішили написати роботу для участі в Малій Академії Наук. Темою роботи було обрано: «Методика обліку диких мисливських тварин з використанням тепловізорних приладів у мисливських угіддях ТОВ «Метос». Після закінчення роботи, я дійшов висновку, що це те , чим би я хотів займатися і присвятити цьому своє життя.

  • Як Ви дізналися про консультаційно-підготовчі курси?

— Восени моя наукова керівниця – Юлія Юріївна Цуканова – розповіла мені про наявність підготовчих курсів і я вирішив долучитися до них для покращення своїх знань з предметів, які потрібні для вступу до НУБіП.

  • Чи подобаються Вам заняття на курсах?

— Відвідавши декілька з них, я зрозумів, що дійсно курси дають більш розширену і поглиблену базу знань і тому я з радістю відвідую їх.

  • А чому саме обрали наш Університет для подальшого вступу?

— В тому ж таки 2019 році я вперше відвідав День відкритих дверей в НУБіП. Мені дуже сподобалися приміщення Університету та аудиторії, які повністю оснащені сучасною технікою, а також доброзичливий колектив викладачів.
  Я єдиний серед учнів написав наукову роботу саме з лісівничої та мисливствознавчої тематики, що зараз відправлена на обласний конкурс. Саме тому я хочу стати лісівником або мисливствознавцем і присвятити усе своє життя догляду, захисту та охороні українських лісів та їхніх мешканців за прикладом своїх рідних й близьких. А саме в цьому університеті працюють найкращі спеціалісти і викладачі з даного напряму.
  У мене немає ніяких сумнівів з приводу мого вступу. Я обрав Навчально-науковий інститут лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів та природокористування України.

Наступною буде наша розмова з Котом Ярославом.

  • Як Ви дізналися про підготовчі курси НУБіП України?

— Мені розповіла про них керівник мого шкільного гуртка «Жукинське шкільне лісництво»Юлія Юріївна Цуканова. Вона розповіла мені, що на курсах допомагають добре підготуватися і на підтвердження цього навела приклад брата і сестри Михайленко: Михайла та Марії, які успішно закінчили курси і вступили до університету минулого року.

  • Чи подобаються Вам заняття на курсах?

— Мені сподобався сам формат проведення цих занять, він зовсім інший, ніж навчання в школі, і, на мій погляд, більш зручний. З викладачами курсів можливість здобувати нові знання є більш широкою.

  • Які Ви маєте захоплення та хобі?

— На даний час я не маю часу на хобі, так як зайнятий навчанням і підготовкою до екзаменів, але у вільний час я люблю займатися спортом, до прикладу як баскетбол та волейбол, а в більш теплу пору року займаюся мотокросом.

  • Чому Ви обрали саме наш Університет для подальшого вступу?

— Я обрав цей університет адже вважаю, що цей навчальний заклад являється пріоритетом номер один для тих людей, які хочуть працювати в сфері лісового господарства.

  В перший раз, коли я приїздив до університету, мені сподобався його внутрішній світ, тобто це самі люди, які тут працюють. Всі вони – фахівці своєї справи. Навчання тут дуже захоплююче, цікаве. На території університету є все, що потрібно для молоді. І уже з першого відвідування я зрозумів, що хотів би навчатися та бути студентом саме цього вишу, щоб проживати нові враження кожного дня.

  • Щиро бажаємо нашим слухачам успіхів в усіх починаннях! Саме з такою розумною і професійно спрямованою молоддю віримо в перемогу і світле майбутнє нашої країни!


Оксана Багацька,
керівниця консультаційно-підготовчих курсів НУБіП України
Наталія Пузріна,
завідувачка кафедри лісівництва
 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook