День відкритих дверей в Ірпінському фаховому коледжі НУБіП України

29 січня 2023 року

      28 січня 2023 року Відокремлений структурний підрозділ «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України» гостинно зустрів учнів 9-х – 11-х класів шкіл, гімназій, ліцеїв та їх батьків на Дні відкритих дверей. Незважаючи на складні умови, в яких перебуває зараз наша країна, на День відкритих дверей завітало понад 100 потенційних вступників та їх батьків.

   Проведенню даного заходу передувала кропітка підготовча робота. Кожен з присутніх міг ознайомитися з матеріальною базою на власні очі, щоб у майбутньому зробити правильний вибір. Адже коледжу є чим пишатися: це сучасні комп’ютерні класи, сучасні лабораторії, потужна спортивна база, гуртожиток, актова зала, класи вокалу, хореографії – є все для потреб студентів.
   Колектив коледжу подбав про те, щоб гості максимально корисно провели свій час та ознайомилися з закладом освіти, зі спеціальностями та умовами вступу. Усі абітурієнти мали можливість здійснити екскурсію затишними аудиторіями, взяти участь у різноманітних заходах, відвідати майстер-класи з різних спеціальностей та наочно ознайомитися з особливостями майбутньої професії.
   Кожна циклова комісія намагалася якомога найяскравіше представити абітурієнтам спеціальності коледжу. Так, циклова комісія фінансово-економічних дисциплін ознайомила гостей з освітньо-професійними програмами зі спеціальностей «Економіка», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», провела пізнавальну вікторину з фінансової грамотності з використанням інтерактивного сервісу Kahoot.

   Ще одною цікавою локацією виявились навчальні лабораторії та кабінети зі спеціальностей «Маркетинг», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» та «Харчові технології», де гостям було презентовано майстер-клас з дослідження якості шоколаду, неабиякі емоції та цікавість у школярів викликав майстер-клас «Від смачного до корисного», оскільки вони мали змогу не лише спостерігати за технологічним процесом, але й брати активну участь у виготовленні корисних цукерок і, зрештою, дегустації.

   Про переваги навчання за спеціальністю «Комп’ютерна інженерія» майбутні абітурієнти дізналися від викладачів циклової комісії фундаментальних дисциплін та комп’ютерних технологій.

   Родзинкою презентації спеціальності стала екскурсія у навчальній лабораторії електрорадіовимірювання. Майбутнім абітурієнтам було представлено розроблені студентами під час навчальних практик пристрої – стрічку на платформі Arduino та радар, а також котушку Тесла і готові пристрої й тестери, які студенти використовують під час виконання навчальних проєктів тощо. Також абітурієнти мали змогу побачити як працює 3D принтер.

   Збагатившись позитивними емоціями, корисною інформацією, гості отримали поштовх до самовдосконалення та мотивацію вступу до коледжу.
   Перейшовши до конференц-зали, учасники заходу зустрілися з адміністрацією коледжу та відповідальним секретарем.
   Перед майбутніми абітурієнтами та їх батьками виступив директор коледжу Дмитро Костюк, який привітав усіх присутніх та відзначив, що беручи до уваги кількість молоді, яка прийшла сьогодні до Ірпінського фахового коледжу НУБіП України, можна з упевненістю сказати, що інтерес до коледжу невпинно зростає. Дмитро Андрійович подякував всім гостям за виявлений інтерес до коледжу, зробив короткий екскурс з його історії та сьогодення. Ознайомив присутніх із структурою коледжу, організацією освітнього процесу, матеріально-технічною базою, добрими традиціями, що вже склалися в закладі, численними успіхами студентів, гідними умовами проживання у гуртожитку, а також зосередив увагу на перевагах навчання у коледжі.

   У своїй промові Дмитро Андрійович, зазначив, що Ірпінський фаховий коледж входить до структури Національного університету біоресурсів та природокористування України, окреслив перспективи навчання випускників коледжу у базовому університеті.

   Інформацію присутнім на заході щодо вступу до коледжу надала відповідальний секретар приймальної комісії Оксана Погоріла. Вона зупинилася на особливостях вступної кампанії 2023 року, порядку подання електронних заяв та документів, із можливими варіантами проведення вступних випробувань та запросила на навчання на підготовчих курсах з української мови і математики, успішне закінчення яких дасть можливість отримати абітурієнтам додаткові бали при вступі.
   Особлива увага присутніх була акцентована на мотиваційний лист, документ, написаний випускником, в якому він розповідає про себе, про свої сильні сторони, обґрунтовує причини, чому він вважає себе найкращим кандидатом для вступу на обрану ним спеціальність конкретного закладу освіти. Оксана Іванівна провела віртуальну екскурсію сайтом коледжу та пояснила школярам, де і коли варто шукати актуальну інформацію про вступну кампанію 2023 року.

   Зі школярами також поспілкувалася голова студентської ради Ангеліна Міколенко. Студентка поділилася своїми враженнями від освітнього процесу, організації дозвілля у коледжі, розповіла учасникам заходу про роботу студентської організації, а також запросила абітурієнтів обов’язково стати частинкою великої коледжанської родини, приєднатись до спільноти найактивніших студентів закладу і приймати участь у конкурсах, конференціях, квестах та інших заходах.

   Майбутні абітурієнти також активно долучилися до заходу – ставили запитання щодо навчання у коледжі, ролі мотиваційного листа, нарахування стипендії, проживання в гуртожитку, які пільги будуть актуальними цьогоріч і, звичайно, перспективи працевлаштування після завершення навчання.

   Загалом у ході зустрічі гості отримали конструктивні відповіді на запитання стосовно деталей вступної кампанії 2023 року, актуального попиту спеціальностей на ринку праці, особливостей освітнього процесу, перспектив та можливостей, які пропонує Ірпінський фаховий коледж НУБіП України.
   Із великою кількістю інформації та приємних вражень гості залишали заклад освіти. За ними тепер вибір спеціальності для подальшого навчання. Ми сподіваємося, що змогли допомогти абітурієнтам віднайти відповіді на питання, що їх цікавили, та надали їм можливість зазирнути вперед і уявити себе частиною родини Ірпінського фахового коледжу.
   Докладну інформацію щодо Вступу-2023, роботи підготовчих курсів, етапів вступної кампанії тощо, можна дізнатися на сайті http://iek.irpin.com/, сторінці коледжу у Facebook https://www.facebook.com/vpnubipiek/ або звернувшись за телефоном (068) 601-26-37.

Оксана Погоріла,
відповідальний секретар приймальної комісії

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook