На економічному факультеті розпочались курси підвищення кваліфікації фахівців з біржової справи

24 січня 2023 року
  Вже традиційно другий рік поспіль на економічному факультеті кафедрою організації підприємництва та біржової діяльності проводяться курси підвищення кваліфікації фахівців з біржової справи для НПП, педагогічних працівників та здобувачів у дистанційній формі.
  Особливості функціонування біржової системи в умовах війни стали ключовою тематикою даних курсів. Не зважаючи на складні умови, до курсів долучилось більше 100-та учасників ЗВО різних регіонів країни.
  У перший день роботи до слухачів з вітальними словами звернувся декан економічного факультету Анатолій Діброва. Він акцентував увагу на актуальності тематики курсів, основних проблемах функціонування економічної системи, в якій чільне місце відводиться біржам.
  Арсен Ільін – член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку також привітав учасників, висловив свої погляди на поточний стан та напрями розвитку вітчизняного організованого товарного ринку.
  Модератор заходупрофесор Микола Солодкий звернув увагу на необхідності системного удосконалення теоретичних і практичних навичок викладачів з біржових дисциплін та, в цілому, системи підготовки фахівців з біржової справи.
  Завідувач кафедри – Микола Ільчук подякував присутніх за виявлену ними цікавість та участь у курсах, побажав усім плідної роботи упродовж наступного тижня.
  У перший день учасники мали нагоду прослухати 3 лекції від професійних практиків різних напрямів.
  Арсен Ільін висвітив основні аспекти діяльності вітчизняного регулятора – НКЦПФР. Він продемонстрував аналітичні показники роботи організованих товарних ринків, звернув увагу на досягнення комісії у розробці нових регулятивних актів та імплементації вже прийнятих.
  Віталій Мілентьєв – голова Наглядової ради Національного депозитарію України провів експертну оцінку стану міжнародних біржових ринків, окресливши більш детально стан ринків енергоносіїв та зернових.
  Олександр Перехожук – доктор наук з IAMO зупинився на аналізі показників міжнародної торгівлі, провівши порівняльний аналіз ключових гравців на міжнародних ринках товарних активів.
  Необхідно зазначити, що учасників курсів підвищення кваліфікації фахівців з біржової справи попереду чекає насичений тиждень плідної роботи.
 
Микола Ільчук,
завідувач кафедри організації
підприємництва та біржової діяльності
Микола Солодкий,
професор кафедри організації
підприємництва та біржової діяльності  
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook