Поки в українських студентів канікули – навчаємо польських

20 січня 2023 року
Вроцлавський природничий університет

Поки студенти факультету землевпорядкування НУБіП України перебувають на канікулах, викладачі продовжують партнерську співпрацю із Вроцлавським природничим університетом. Так, 20 січня 2023 року завідувач кафедри землевпорядного проектування, професор Андрій Мартин прочитав для майбутніх польських геодезистів та землевпорядників, що навчаються на факультеті екологічної інженерії та геодезії, чергову лекцію на тему «Земельно-кадастрові дані в умовах кризи: оцифрування, захист, використання».

Як відомо, Україна відзначається високим рівнем розвитку цифрових державних послуг, при чому не є виключенням і земельно-кадастрова сфера. А тому наш досвід цифрової трансформації земельного кадастру є безумовно цікавим і для польських студентів, адже в Польщі, де земельних реформ не проводилось, кадастрова система є суттєво консервативнішою.

Особливий інтерес викликають питання управління кадастровими даними у кризових умовах, адже умови повномасштабної війни заставляють по-іншому дивитися на питання публічності та відкритості даних, захисту раніше накопичених масивів реєстраційних даних, збереження інформації про землеволодіння і землекористування, що зберігається на паперових носіях тощо.

Серія лекцій українських викладачів, які викликають незмінний інтерес польських студентів, проводиться за ініціативи та підтримки викладача кафедри просторового менеджменту Вроцлавського природничого університету, доктора інженерії Ольгерда Кемпи.

 

Доцент кафедри землевпорядного проектування

Людмила Гунько 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook