В Києві проведено чемпіонат міста та чемпіонат України зі спортивного орієнтування на лижах

31 грудня 2022, 22:38
м. Київ

   Ледь випав сніжок у нашому місті, як спортсмени-орієнтувальники розпочали змагальний сезон. 18 грудня 2022 року відбулися змагання чемпіонату Києва зі спортивного орієнтування на лижах, 1 місце серед ветеранів по групі Ч50 посів В‘ячеслав ПАРХОМЕНКО – ст. викладач кафедри фізичного виховання гуманітарно-педагогічного факультету.

   А вже за тиждень 23-25 грудня на чемпіонаті України з орієнтування на лижах В’ячеслав переміг на усіх трьох дистанціях:  середній, короткій, спринтерській. У чемпіонаті взяли участь біля 140 спортсменів з 9 областей України і міста Києва.

 

 

   Участь викладачів кафедри фізичного виховання у міських, всеукраїнських, міжнародних спортивних змаганнях є однією з форм підвищення кваліфікацію наших викладачів, які тренують збірні команди студентів нашого університету з різних видів спорту. Як наслідок спортсмени таких секцій досягають високих результатів.

   Підлеглі Миколи ВИШНЕВСЬКОГО (граючого тренера з волейболу) стали призерами Київської столичної ліги з волейболу серед чоловічих команд в другому дивізіоні і вперше за останні роки вибороли право у наступному сезоні грати у першому дивізіоні Столичної ліги. В цьому місяці наша чоловіча волейбольна команда дебютувала у першій лізі чемпіонату України з волейболу.

   Вихованці тренера з гирьового спорту Віталія АНДРІЯША (призера чемпіонату Європи з гирьового спорту), стали переможцями кубку Європи 2022 року. Переможцями чемпіонату у своїх вагових категоріях стали Володимир КУЛЬКІВСЬКИЙ - студент магістратури гуманітарно-педагогічного факультету і Ілля ФУРСА - студент 1 курсу факультету захисту рослин, екології і біотехнологій.

  

   3 студентів і 2 викладачів секції спортивного орієнтування і спортивної радіопеленгації, які готуються до змагань під керівництвом В’ячеслава ПАРХОМЕНКА (чемпіона Європи 2022 року зі спортивного радіоорієнтування) стали чемпіонами світу і Європи 2022 року що є найкращим результатом в історії спортивних секцій університету. Чемпіоном світу зі спортивної радіопеленгації серед дорослих 2022 року став Федір КАРПОВИЧ - студент 4 курсу факультету інформаційних технологій.

   Чемпіоном світу зі спортивного орієнтування в дисципліні рогейн серед молоді до 23 років став Євгеній БРИНДАК - студент магістратури факультету конструювання та дизайну.

 

   Переможцем кубку Європи зі спортивного радіоорієнтування 2022 року стали Людмила СМИК - студентка 4 курсу гумнітарно-педагогічного факультету і В'ячеслав ПАРХОМЕНКО.

   Кращою спортсменкою світу на чемпіонаті світу зі спортивної радіопеленгації 2022 року стала Олександра ПАРХОМЕНКО - асистент кафедри інформацйних систем і технологій факультету інформаційних технологій, асистент кафедри фізичного виховання, виборовши на 4 дистанціях 2 золоті і 2 срібні медалі в ососбистому заліку та ще 2 срібні медалі в командному задіку. У серпні, за тиждень до чемпіонату світу на Кубку світу зі спортивної радіопеленгації 2022 року Олексндра виборола 2 золоті, 1 срібну і 1 бронзову медалі в особистому заліку у різних дисциплінах.

Бажаємо нашим студентам і в наступних роках високих результатів, брати приклад, переймати досвід у своїх тренерів!

 

Микола Костенко

завідувач кафедри фізичного виховання

гуманітарно-педагогічного факультету


Чемпіонат України з СОЛ наголодження
Чемпіонат Києва з СОЛ 18.12.2022
Чемпіонат України з СОЛ 24.12.2022
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook