Студентські профспілки — активні учасники реформування освіти

4 грудня 2014 року

     Фахівці профспілки працівників АПК України завжди активно долучалися до обговорення та внесення відповідних пропозицій тих чи інших документів, концепцій, проектів законів. 
     Надзвичайно активною у цьому процесі є молодь. І вже декілька років поспіль лідери студентських профспілкових організацій провідних вишів беруть активну участь у роботі круглих столів, семінарів, навчаннях, платформах та майданчиках для дискусій щодо модернізація освітньої галузі в Україні. 
     Нещодавно команда від профспілки АПК за участю голови профбюро юридичного факультету Діани Сірої, голови первинної профспілкової організації студентів університету Олексія Муравського, заступника голови ЦК профспілки працівників АПК України Катерини Баришової на запрошення представництва Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні взяла участь у семінарі «Роль профспілок у процесі модернізації системи освіти України»


     Програма заходу була досить насиченою і різноплановою та передбачала розгляд механізмів співпраці вишів з роботодавцями і використання сучасних вітчизняних методик профорієнтації. Голови профкомів ділилися власним досвідом проведення профорієнтаційної роботи та надання допомоги у працевлаштуванні студентів через проведення ярмарок вакансій та безпосередньої участі у процесах на виробництві. 
Наступним етапом семінару стала презентація системи дуальної освіти на прикладі Німеччини та визначення місця і завдань профспілок в освітньому процесі.


     Активною частиною заходу були панельні дискусії щодо співпраці профспілок із вишами для підвищення рівня зайнятості серед молоді. 
     Лідери студентських профспілок показали готовність активно працювати задля реформування системи освіти і підвищувати правову грамотність молодих людей у своїх навчальних закладах. Адже лише якісна освіта, поєднана із практикою, є запорукою успішного становлення професіонала на ринку праці й загалом розвитку держави.


Олексій Муравський,
голова профкому студентів НУБіП України

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook