У таланту немає меж

13 грудня 2022 року
   Кажуть у народі, що  талановита людина здібна до всього. У правдивості цих слів переконуємось завдяки нашій студентській молоді, адже вона у нас не лише розумна і цілеспрямована,  а й креативна і  творча.
  Саме такими проявили себе студенти-першокурсники, курс етнокультурології  у яких читає викладач кафедри культурології доктор філософії з історії та археології Владислава Чайка. Нещодавно вони взяли участь та стали призерами VII Міжнародного міждисциплінарного конкурсу наукових та мистецьких робіт імені Володимира Маняка та Лідії Коваленко, оголошеного МОН України спільно з Громадською організацією «Український науково-дослідний та освітній центр вивчення Голодомору» (HREC in Ukraine), за підтримки та сприяння Інституту історії України НАН України, Науково-освітнього консорціуму з вивчення Голодомору (HREC) при Канадському інституті українських студій Альбертського університету. Цьогоріч у конкурсі була заявлена така болюча і важлива для кожного українця тема - «Я, моя родина, моя країна: пам’ять про Голодомор і погляд на сучасну війну Росії проти України крізь призму особистого досвіду».
   Cтудент факультету землевпорядкування Богдан Паламарчук представив роботу "Українська мадонна".
 
 
   Богдан ще зі шкільних років захоплювався контурною різьбою по дереву, серед його робіт - "Шевченко", "Діва Марія", "Захисники лісу"…
  
 
 
   Анастасія Фастовець - студентка факультету інформаційних технологій - представила малюнок під назвою "Нескорена нація". Анастасія пригадує, що бабуся ще в дитинстві розповідала їй про страшні часи голодомору і геноцид українського народу, організований і здійснений московським комуністичним режимом, тому у своїй дівчина передала біль українського народу і наголосила на нескореній жазі до свободи і відданості рідній землі.
  
 
  А першокурсники Вікторія Єсіп, Юлія Марушко, Віталій Наконечний, Валерія Мисник, Мар'яна Долішняк з перших днів навчання стали учасниками мистецької студії «Голосіївська палітра» під керівництвом доцента кафедри культурології Ярини Пузиренко. Їхні роботи стали лауреатами мистецької програми «Моя нескорена Україна в обіймах світу», яку проводить Міжнародна освітньо-культурна Асоціація у партнерстві з Виконавчою дирекцією Міжнародного конкурсу-фестивалю «Усі ми діти твої, Україно!», персональний склад якої затверджений Міністерством освіти і науки України, Міністерством культури та інформаційної політики України і Міністерством соціальної політики України.
 
 Вікторія Єсіп, «Обійми»
Вікторія Єсіп, « Обійми»
Вікторія Єсіп, «Мелодія надії»
Юлія Марушко, «День перед війною»
Віталій Наконечний, «Дитячі спогади»
Віталій Наконечний, «Мотанка»
Валерія Мисник, «Війна»
Валерія Мисник, «Солідарність»
 
Мар'яна Долішняк, «Війна»
Мар'яна Долішняк, «В єдності – сила»
 
   І ще одна приємна новина! Роботу Юлії Марушко (ТВППТ) відібрали на благодійну виставку-аукціон в Естонії, куди з Києва поїде 20 робіт. Кошти з аукціону будуть передані на підтримку вразливих дітей - переселенців.
 
 
     Гордимося нашою молоддю! Успіхів, Перемоги і мирного неба усім нам!
 
Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook