5 грудня – День Волонтера.

5 грудня 2022, 10:54

Генасамблея ООН запропонувала урядам відзначати День волонтера 5 грудня. 1859 рік вважається роком виникнення волонтерського руху у світі. В Україні волонтерство з'явилося на початку 90-х років минулого століття, а офіційно його визнано Постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2003 року.

Волонтери – це люди, які цілком безоплатно працюють скрізь, де потрібна їхня допомога: у дитячих будинках, притулках, школах-інтернатах, будинках престарілих і на війні. Волонтерство – це не робота, а покликання. Це спосіб життя і мислення. Небайдужість до чужої біди, причетність і співпереживання, милосердя, доброта... – те, що веде волонтерів вперед.

Волонтерство закладено в генетичному коді українців. Багата традиціями культура нашого народу завжди давала настанови щодо способу життя в українському суспільстві, звичаї ставали законами, якими люди керувались щодня. Цілком природним і закономірним вважалось допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматком хліба, дати притулок бездомному, захистити старість і немічність, порятувати хворого чи каліку, заступитися за беззахисного і скривдженого. Соціально-економічна ситуація в Україні, події на майдані та безжальна війна змусила пересічних українців по-новому поглянути на власну громадянську позицію та сприяла високому розвитку самоорганізації, волонтерства та благодійності в країні.
 
Нині викладачі, співробітники та студенти НУБіП України активно беруть участь у волонтерській діяльності, допомагаючи здолати ворога та вигнати росіян з нашої землі. В ці важкі часи для країни - кожен з нас волонтер, кожен - на своєму місці. Крайньою на сьогодні волнтерською акцією нашого колективу стала відправка гуманітарного вантажу до Херсонського державного університету. А студентство НУБіП - теж серед лідерів волонтерського руху серед столичних університетів. 
 
Ми закликаємо всіх: будьте щедрі серцем в ім’я добра і милосердя! Нехай потреба робити добро стане вашою щоденною потребою! Шана тим, хто за покликом серця йде на допомогу іншим, присвячує суспільству свій талант, час та енергію, не вимагаючи винагороди!
 
Ректорат,
профспілки співробітників та студентів і аспірантів,
Студентська організація НУБіП України
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook