Відбулася IV Міжнародна науково-практична онлайн конференція: «Тенденції розвитку та виклики сучасній аграрній науці й освіті за кліматичних та політичних умов»

2 грудня 2022 року

29 листопада 2022 року на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України була проведена IV Міжнародна науково-практична онлайн конференція: «Тенденції розвитку та виклики сучасній аграрній науці й освіті за кліматичних та політичних умов»

Проведення науково-практичної конференції було обумовлено потребою в обміну інформацією між вченими, освітянами, виробничниками, студентами, молодими вченими щодо інновацій в науковій сфері та необхідністю їх впровадження  в освіті та у виробництві.

Відкрила конференцію завідувач кафедри рослинництва академік НААН України, доктор сільськогосподарських наук, професор Світлана Каленська яка зазначила важливість заходу та привітала учасників і побажала успішного проведення заходу.

Маламура Дан, магістр відділу рослинництва (Plant Science) Саскачеванського університету звернувся у відеозверненні до учасників конференції з побажанням високих досягнень в науковій роботі, успіхів на освітянській ниві та Перемоги Україні.

На пленарному засіданні конференції з вітальним словом виступила декан агробіологічного факультету Оксана Тонха.

Модератором конференції була завідувач кафедри рослинництва професор Світлана Каленська.

З науковими доповіддями на пленарному засіданні виступали науковці та виробничники.

З темою доповіді «Система no-till – виробництво, наука, освіта» виступив доцент кафедри землеробства та гербології Косолап Микола Павлович, в якій зазначив доцільність використання системи No-till в точному землеробстві.

З цікавою, змістовною доповіддю на конференції  виступив заступник директора з виробництва компанії Агрейн  Корнієнко Тарас Миколайович

з темою «Оптимізація технології вирощування кукурудзи за глобальних кліматичних змін».

Нині надзвичайно актуальними є питання пов’язані з виробництвом біопалива. Зацікавила аудиторію тема доповіді «Диверсифікація олійно-жирової галузі та перспективи виробництва нетрадиційних продуктів» Юника Анатолія Васильовича доцента кафедри рослинництва.

Зацікавленість викликала доповідь кандидата с.-г. наук, доцента кафедри рослинництва Мокрієнка Володимира Анатолійовича «Соя – рішення кормового та харчового білка». Присутні на конференції отримали інформацію щодо інноваційної технології вирощування сої, тема зацікавила учасників конференції та викликала дискусію щодо даного питання.

Учасниками конференції були аспіранти, здобувачі, студенти ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр», викладачі, вчені наукових установ та виробничники. В обговоренні сучасних проблем в освіті, науці та виробництві взяли участь всі учасники конференції.

Світлана Каленська

завідувач кафедри рослинництва

Тетяна Антал

доцент кафедри рослинництва

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook