Екзаменаційна сесія, наукові дослідження та планування діяльності на грудень – у фокусі ректорату

22 листопада 2022 року
   22 листопада 2022 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. В університеті завершується навчальний семестр, фактично розпочинається екзаменаційна сесія, добігають кінця захисти магістерських робіт. Головне – забезпечити доброчесність, справедливість, прозорість і не допустити нестатутних відносин.

   За ініціативи профспілкової організації та на прохання колег з Херсонщини ректорат спільно з профспілкою готують гуманітарний вантаж для мешканців області.
  У межах профорієнтації планується провести загальноуніверситетський день відкритих дверей 10 грудня. Активізації також потребує набір на підготовчі курси.

   До 125-річчя НУБіП України кожен структурний підрозділ має розробити власний план заходів, які буде кореспондуватися із загальним. Також готується ювілейне видання, приурочене цій даті.
   На випадок повного знеструмлення навчальних корпусів розроблене розміщення деканатів та дирекцій в корпусі №3, а отже керівники факультетів та ННІ повинні бути готовими до такого розвитку подій і не зупинили роботу університету.
  Загалом було розглянуто дев’ять питань, які стосувалися різних сфер діяльності університету в умовах воєнного стану. Але про все за порядком.
  Про підготовку до зимової екзаменаційної сесії доповів начальник навчального відділу Ярослав Рудик. Він закцентував на кількості студентів, які не атестовані, а це понад 200 бакалаврів та 100 магістрів, які протягом тижня мають надолужити та вийти на складання іспитів без боргів. Екзаменаційна сесія відбудеться для студентів в такому ж форматі, в якому вони навчаються зараз. З урахуванням ситуації з енергозабезпеченням, можливих тривалих повітряних тривог внаслідок російських обстрілів науково-педагогічні працівники з погодженням з деканатом може застосувати нетрадиційний підхід до організації складання іспитів. Протягом 25 листопада-2 грудня 1293 випускники магістратури отримають свої дипломи. Цей графік, а також графік складання іспитів розміщений на офіційному сайті університету. Ярослав Рудик закликав в умовах війни як науково-педагогічних працівників, так і студентів бути дисциплінованим, посилити виконавську дисципліну. Декани факультетів та директори ННІ повинні сьогодні довести викладачам зміст наказу 889 від 21 листопада 2022 року, в якому чітко регламентовані дій на випадок непередбачуваних обставин.

   Про участь підрозділів університету у конкурсі проектів для молодих вчених доповів проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк. Цьогоріч підготовлено та відібрано для участі в конкурсі 11 проектів, які спрямовані на забезпечення безпеки, підвищення обороноздатності та відбудову післявоєнної України. Окрім того Вадим Кондратюк відмітив найбільш активних молодих вчених в п’ятирічній ретроспективі - ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження, лісового та садово-паркового господарства, факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.

  

  Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша представив звіт з виконання та план реалізації в наступному році стратегічної програми розвитку «Голосіївська ініціатива – 2025». Безумовно, найпершим чинником, які вплинув на здійснення та планування – це російське вторгнення в Україну. У 2022 році виконано 554 заходи за всіма напрямами програми. На наступний рік заплановано здійснити 1054 заходи, при організації яких враховуватиметься безпекова, епідеміологічна ситуація та 125-річниця університету. Документи після затвердження вченою радою будуть опубліковані на офіційному сайті університету для детального ознайомлення.

 

   Про результати комплексної перевірки стану протипожежної безпеки ат цивільного захисту доповів начальник відповідного відділу Віктор Антоненко. Були здійснені огляди об’єктів, приміщень, укриттів, стану обладнання для гасіння пожеж, доступність евакуаційних виходів, проінспектований блискавкозахист. Доповідач звернув увагу на необхідність додаткового облаштування укриттів та окремих приміщень примусовою вентиляцією. За наявності можливостей деякі об’єкти потрібно дообладнати протипожежною сигналізацією. Вогнегасники ж систематично оновлюються та проходять сервісне обслуговування. За пропозицією Віктора Антоненка протягом місця відбудеться нарада керівників штабів цивільної оборони факультетів та ННІ.

   Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук представив проект графіку освітнього процесу на наступний семестр. З 6 лютого 2023 року в дистанційному форматі навчання розпочинають всі студенти університету. З 6 по 31 березня в очному форматі навчатимуться студенти І та IV курсів, решта в цей період – дистанційно. З 3 квітня по 5 травня відповідно навпаки. Сесія стартує 22 травня 2023 року в очному форматі для студентів всіх курсів. Остаточне рішення буде прийнято з урахуванням безпекової та епідеміологічної ситуації.

  Декан юридичного факультету Олена Яра запропонувала встановити на Алеї слави погруддя фундатору аграрного права Василю Янчуку, що було підтримано ректоратом в межах відзначення 125-річниці НУБіП України.

  Потому проректори з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук, навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко, науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук, наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк, науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша, учений секретар Оксана Барановська представили плани діяльності служб на грудень. Засідання ректорату та вченої ради відбудуться 22 грудня, а конференція трудового колективу 23-го, де буде представлений звіт про діяльність в 2022 році та розглянутий колективний договір.

 

   Начальник військово-мобілізаційного відділу та співпраці з Збройними Силами України Геннадій Ржевський акцентував на особливостях зняття з військового обліку випускників магістратури.

   Начальник наукової частини Володимир Отченашко представив проект Положення про наукові школи НУБіП України. Прийнято рішення проект схвалити та розглянути на засіданні вченої ради.

Пресслужба
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook