PhD: освітня складова першого семестру навчання аспірантів заочників

20 листопада 2022 року
   Незважаючи на тяжкі будні в умовах воєнних атак окупанта, в НУБіП України добігає кінця перший семестр навчання аспірантів очної (денної і вечірньої) форми першого року, наразі вже минув перший тиждень екзаменаційної сесії (https://nubip.edu.ua/node/117525).

   Разом із тим, продовжується освітній процес підготовки здобувачів аспірантури заочної форми навчання. Саме тому, слід згадати про лекції дисциплін «Організація проведення наукових досліджень» та «Педагогіка та управління закладами вищої освіти».
  В час постійних перебоїв електропостачання в корпусах НУБіП України, для здобувачів заочної форми навчання дистанційну лекцію виклав проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Миколайович Кваша. Першочергово, він зосередив увагу аспірантів на стратегічних цілях аграрної політики в умовах сьогодення, що є базою для організації проведення наукових досліджень.

   У своїй лекції Сергій Миколайович детально відзначив: умови для ресурсного забезпечення виробничої діяльності суб’єктів підприємництва у 2022 році з метою збереження обсягів виробництва продукції відповідно до потреб населення України і світового ринку; забезпечення населення держави достатніми за кількістю, доступними за ціною, відповідними за якістю та безпечністю харчовими продуктами; збереження українського села як носія моралі, культури і духовності українського народу.
   Також, слід відзначити професіоналізм лектора Гречаник Наталії Ігорівни, доктора пед. наук, професора, гаранта ОНП «Освітні, педагогічні науки», адже вкотре вона представила здобувачам матеріал дисципліни «Педагогіка та управління закладами вищої освіти» щодо формування ціннісного світогляду особистості здобувача вищої освіти.

  Згідно з позицією Наталії Ігорівни, формування ціннісних орієнтацій сучасного здобувача освіти має бути сконцентроване навколо реалізації мети національного виховання особистості, що чітко виписана й задекларована в Концепції національно-патріотичного виховання в системі освіти України до 2025 року. В сучасних важких і болісних ситуаціях викликів та загроз, і водночас, великих перспектив розвитку, кардинальних змін у політиці, економіці, соціальній сфері пріоритетним завданням суспільного поступу, поряд із убезпеченням своєї суверенності й територіальної цілісності, пошуками шляхів для інтегрування в європейське та євроатлантичне співтовариство, є визначення нової стратегії виховання як багатокомпонентної та багатовекторної системи, яка великою мірою формує майбутній розвиток України» (Наказ МОН України від 06.06.2022). У такому контексті акцентовано увагу на таких стрижневих складниках національного виховання в закладах вищої освіти: громадянсько-патріотичне, духовно-моральне, військово-патріотичне та екологічне.

  Слід нагадати, що екзаменаційна сесія здобувачів PhD першого року денної та вечірньої форм навчання дисциплін циклу загальнонаукової та спеціальної (фахової) підготовки триватиме до 25 листопада, а екзаменаційна сесія для здобувачів аспірантури заочної форми проходитиме в період з 05 по 16 грудня.

  Бажаємо успіхів здобувачам у подоланні чергового невеликого бар’єру на шляху підготовки в аспірантурі та високих результатів на екзаменах!

Надія Міняйло,
заступник завідувача відділу аспірантури

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook