НАЙГОЛОВНІШІ ЗДОБУТКИ НАУКОВОГО КОЛЕКТИВУ КАФЕДРИ ХІРУРГІЇ І ПАТОФІЗІОЛОГІЇ ІМЕНІ АКАДЕМІКА І. О. ПОВАЖЕНКА ЗА ПОТОЧНИЙ РІК

16 листопада 2022 року
ФВМ НУБіП України

   Завдяки кропіткій педагогічній праці науковців кафедри хірургії і патофізіології імені академіка І. О. Поваженка, під час війни в поточному році підготували і надрукували такі наукові видання:
   Оперативна хірургія з основами топографічної анатомії, анестезіологія (частина 2) : підручник Сухонос В.П., Малюк М.О., Куліда М.А., Солонін П.К., Ткаченко С.М., Ткаченко В.В., Шупик О.В., Климчук В.В., Тарнавський Д.В. – Київ : НУБіП України, 2022.

   Протокол відбору крові у тварин-донорів (кріль, кіт, собака, свиня, кінь) / Малюк М.О., Мазуркевич А. Й., Харкевич Ю. О., Климчук В. В., Бокотько Р. Р., Савчук Т. Л., Тарнавський Д. В., Єгоров О. В., Горкава І. М., Коваленко Д. О. – Київ : НУБіП України, 2022.

   Науково-методичні рекомендації використання стовбурових клітин для лікування ушкоджень кісткової тканини / Мазуркевич А. Й., Савчук т. Л., Бокотько Р. Р., Малюк М. О., Кладниька Л. В., Ковпак В. В., Харкевич Ю. О. – Київ : НУБіП України, 2022.

   Робочий зошит для лабораторних занять з дисципліни «Ветеринарна імунологія» для студентів ОС «Магістр» спеціальностей 211 «Ветеринарна медицина» і 212 «Ветеринарна гігієна. Санітарія та експертиза» / Малюк М.О., Мазуркевич А. Й., Савчук т. Л., Бокотько Р. Р., Харкевич Ю. О. – Київ : НУБіП України, 2022.

   Надалі кафедра хірургії і патофізіології імені академіка І. О. Поваженка факультету ветеринарної медицини продовжує працювати над досягненням наукових вершин, як у практичному, так і в теоретичному плані.
   Кафедра підтримує наукові зв’язки з провідними закордонними науковими центрами, клініками, лабораторіями, університетами та інститутами.
На базі кафедри проводяться дослідження властивостей стовбурових клітин в ННЦ «Клітинні технології у ветеринарній медицині», а також дослідження на матеріально-технічній базі ННЛ "Банк крові тварин", що дозволяє впроваджувати прогресивні наукові розробки у ветеринарну медицину України. Це єдиний Банк крові тварин серед усіх ВНЗ України ветеринарного спрямування. Банк крові тварин створений, щоб допомогти тваринам, які потребують негайного переливання крові. При цьому, власникам тварин, не потрібно шукати тварин-донорів. У Банку крові знаходиться кров тварин, яка необхідна для ваших улюбленців. Банк крові тварин забезпечує якісний забір донорської крові для повноцінного забезпечення ветеринарних клінік.
   Паралельно на кафедрі ведеться виховна робота зі студентами з метою формування їх особистості та наукового інтелектуального розвитку. Працює два наукових гуртки – гурток "Ветеринарна хірургія" https://nubip.edu.ua/node/30271 (керівник, кандидат ветеринарних наук, доцент Климчук В. В.) та науковий гурток "Патофізіології та імунології тварин" https://nubip.edu.ua/node/41733 (керівник, старший викладач Бокотько Р. Р.). Студенти беруть участь у міжнародних і регіональних наукових конференціях, конкурсах й інших творчих та спортивних заходах.
   Викладачами кафедри систематично проводиться профорієнтаційна робота з випускниками шкіл, для школярів старшокласників та для студентів 1-2-го курсів проводяться екскурсії лабораторіями кафедри.

   Бажаємо кафедрі наснаги та подальших наукових звершень, не зупинятися на досягнутому, і завжди прагнути досліджувати, вивчати, і не опускаючи руки, з характером, рухатись далі, як наші доблесні ГЕРОЇ УКРАЇНИ !!!!

СЛАВА УКРАЇНІ !!!
ГЕРОЯМ СЛАВА!!!
СЛАВА ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ !!!

Студентка 6 групи 1 курсу:
Вінцик Анна
Наставник групи:
Роман Бокотько

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook