Фахівці Центру протимінної діяльності пройшли підготовку в Косові та Швейцарії

31 жовтня 2022 року
ArmyInform

Жовтень видався більш ніж продуктивним для особового складу Центру протимінної діяльності, який було створено цього літа на фондах навчального центру Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України. Кілька тижнів тому ми розповідали про те, що Центр набув повної оперативної готовності та права проводити сертифікацію операторів протимінної діяльності в Україні. Крім того, фахівці Центру не припиняють проходити підготовку за міжнародними стандартами й самі.

Так, днями спеціалісти відділу інспектування якості розмінування Центру протимінної діяльності повернулися з Республіки Косово, де підвищували свою кваліфікацію зі знешкодження вибухонебезпечних предметів у всесвітньо відомому навчальному центрі MAT Kosovo EOD&ERW Training Establishment. Наприкінці навчання всі українські фахівці отримали сертифікати про проходження спеціалізованого навчального курсу.

Як пояснюють у Центрі, метою курсу є надання знань і навичок, необхідних для виконання обов’язків і завдань під час операцій зі знешкодження вибухонебезпечних предметів кваліфікованого оператора IMAS рівня 3 EOD відповідно до Міжнародних стандартів протимінної діяльності (IMAS). Рівні професійної підготовки відповідають критеріям 3 рівня IMAS 09.30 «Знешкодження вибухових боєприпасів (EOD).

Водночас інші представники Центру протимінної діяльності успішно завершили навчання з курсу «Пошук пов’язаний з високим ризиком». Цей курс українські сапери проходили під керівництвом FSD Ukraine — Швейцарського фонду протимінної діяльності. Це — благодійна організація, яка проводить навчання, спрямоване на пошук вибухонебезпечних предметів у полях, будівлях, біля підбитої військової техніки тощо. Командування Центру протимінної діяльності вдячне керівництву та інструкторському складу FSD Ukraine та запевняє, що знання та навички, які здобули наші фахівці, обов’язково будуть адаптовані до національного стандарту протимінної діяльності України та використані в роботі операторів ПМД у нашій країні.

 

Джерело: https://armyinform.com.ua/2022/10/30/fahivczi-czentru-protyminnoyi-diyalnosti-projshly-pidgotovku-v-kosovi-ta-shvejczariyi/

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook