Людина багатіє не завдяки великим заробітках, а завдяки розумним витратам: міжнародний день економії очима першокурсників - фінансистів

31 жовтня 2022 року
     Міжнародний день заощаджень відзначається у світі щорічно 31 жовтня і привертає увагу людства до важливості розумного використання особистих фінансів.

      Це свято було започатковане на згадку про перші міжнародні збори ощадних банківських інститутів 29 країн, які відбулися в 1924 році. Однак, за задумом, творців в цей день варто говорити не тільки про економію грошей, а й про збереження часу, сил і ресурсів.
      В Україні в цей день відзначається «Всесвітній день заощаджень в Україні» – проєкт, який вже шостий рік проводиться за ініціативою банків-членів Незалежної асоціації банків України. А, починаючи з 2016 року, другий рік поспіль реалізація цього проекту проходить при підтримці Фонду ощадних кас Німеччини "Sparkasse".
    Суть даного проекту полягає в тому, що протягом жовтня місяця банки-учасники пропонують своїм клієнтам різноманітні акційні продукти, проводять Дні відкритих дверей у своїх відділеннях по всій Україні та інші просвітницькі заходи, а також надають додаткову інформацію про діяльність фінансових установ. Особлива увага приділяється дітям і молоді.
     Головними завданнями Всесвітнього дня заощаджень на сьогодні є: підвищення рівня фінансової грамотності населення; роз’яснення значення заощаджень дітям та населенню; спеціальні консультації, акційні тижні, різноманітні заходи для клієнтів і рекламні подарунки.

   Кафедра фінансів на чолі із завідувачем кафедри Надією Давиденко, долучилась до даного проекту провівши заняття із студентами першокурсниками спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». «Зараз у непростий для України час, заощадження вкрай актуальні. Бережне ставлення і економія води, електроенергії, тепла, ресурсів, грошових заощаджень кожного громадянина нашої країни – є запорукою успіху держави в цілому» – наголосила Надія Давиденко.
 
    Студенти першокурсники підготовили цікаві і змістовна презентації, а саме, своє бачення щодо економії ресурсів. Зокрема, Маргарита Давиденко розповіла про економію води. Економне використання води – це не тільки турбота про сімейний бюджет, але й дбайливе ставлення до природи. Розповіла про правила ефективної економії води у побуті. Розглянувши щоденні витрати води у побуті та можливості, скорочення витрат води використовуючи сучасні прилади та обладнання.
      В свою чергу Яна Кухар проаналізувала заощадження українців, а саме, вказавши на те що лише 10% українців мають власні заощадження і планують сімейний бюджет. Розповіла про ефективний засіб збереження і накопичення коштів – банківські депозити. Продовживши думку Софія Редька розповіла види банківських депозитів, а також про інвестиції – як засіб накопичення ресурсів. Вказавши на те, що заощадження можуть приносити задоволення, якщо ми регулярно відкладаємо певну суму коштів на поставлену мету. З часом сума збільшується та досягає запланованого розміру.

    Про економію електроенергії та тепла розповіла Ірина Савицька, а саме про економію електроенергії вдома, не обмежуючи себе в споживанні. Розглянувши сучасні енергозберігаючі технології та пристрої а також джерела альтернативної енергії. Вказавши на ефективності роботи альтернативних джерел відновлювальної енергії, встановлення сонячних панелей та електростанцій.
      Підсумовуючи, проведення даного заходу, зазначу, на сьогодні наша країна потребує допомоги. Українці використовують багато енергії і тепла з невідновлювальних джерел. Заощаджуючи – ми зможемо зробити світ трохи чистішим, а майбутнє країни безпечнішим. Бережне ставлення до ресурсів, збереже Україну!
    Заощаджувати ресурси – це означає дбати про свою землю. Сьогодні ми заощаджуємо свої витрати, а на майбутнє це означає, що ми турбуємось про чисту і багату країну, в якій будуть жити наші діти.
 
Зоя Тітенко,
доцент кафедри фінансів
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook