Ознайомлення студентів першокурсників із історією розвитку НУБіП України

18 жовтня 2022, 10:00

 Недарма в народі, кажуть, що все починається із історії рідного краю. Узявши цей факт до уваги, ознайомлення із університетом студентів 1-го курсу спеціальності «Екологія» відбулося саме з Музею НУБіП, у якому за ініціативи кураторів курсу Євгенія Бережняка і Анни Сербенюк і пройшла зустріч 3 жовтня 2022 р.

 

Директор Музею Марія Поливач ствердно і впевнено розповідала про історичні віхи розвитку землеробства на теренах тогочасної України, знайомила із життям та побутом місцевих жителів, відзначала їх успіхи і невдачі. Цікаво було заслуховувати екскурсовода щодо історичних фактів створення нашого навчального закладу та дізнаватися про усі етапи його розвитку, видозміни та становлення.

«Спочатку ми дізналися про значення сільського господарства на території України, далі про історію становлення майбутнього передового аграрного університету. Потім були у відділі, присвяченому історичним подіям на території Голосієво в період Другої світової війни та розглянули світлини викладачів і студентів НУБіП, які стали на захист Батьківщини, починаючи із 2014 р. Змістовною була і розповідь гіда безпосередньо в центральній залі Музею, де ми ознайомилися із періодом становлення Голосіївських інститутів, з історією утворення УСГА, як укладалися перші міжнародні угоди, особливості культурно-масового життя студентів того часу та з сучасною структурою ННІ та факультетів НУБіП України, яка показана у світлинах, історичних документах і речах. Загалом, мої друзі-першокурсники дізналися багато нового та цікавого для себе» - Евеліна Балашова.

 Досить швидко промайнув відведений час на пізнання нової інформації, опісля якого Марія Поливач люб’язно відповідала на запитання студентів. Ну, і звісно, як же без традиційного спільного фото на фоні історичних експонатів музею.

 

По закінченню екскурсії усі охочі могли залишити свої відгуки про враження від побаченого у спеціальній книзі. До зустрічі на нових локаціях рідного НУБіПу!

Евеліна Білашова, студентка 1-го курсу,

Євгеній Бережняк, куратор 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook