Дебют першокурсника на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології

27 жовтня 2022 року

   Студентські роки – це той час у житті людини, коли відбуваються найяскравіші відкриття, а бажання рухатися вперед змушує досягати більших успіхів. Ці роки присвячені пошукам істини, подальшого шляху, творчості, прагненню досконалості, становлення особистості.

 

   25 жовтня на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології між повітряними тривогами та відключенням світла, відбулась тепла, яскрава та довгоочікувана подія – «Дебют першокурсника». Це один із найбільш масштабних і грандіозних фестивалів серед студентства. Університет постійно проводить такого роду заходи, які давно стали доброю традицією, адже за допомогою них студенти проявляють креатив, ініціативу, організаторські здібності, таланти. Першокурсники мають змогу проявити та зарекомендувати себе перед одногрупниками і викладачами, долучитися до активу, розкрити свою творчу сторону.

 

   «Дебют першокурсника» проходить у вигляді конкурсу, де змагаються один проти одного спеціальності факультету. Конкурс – це змагання, азарт, це «все або нічого». Тому емоції учасників переповнювали їх самих, а в повітрі зависло питання, хто ж кращий: біотехнологи, екологи, чи захист і карантин рослин?
   Жоден конкурс не обходиться без членів журі. Головою журі стала декан факультету Юлія Коломієць, а членами журі виступили заступник декана з навчальної роботи й господарської діяльності Петро Дрозд, заступник декана з навчальної роботи Оксана Сикало, заступник декана з виховної роботи Анна Дащенко, голова студентської організації факультету Вероніка Вєрємєєва та голова культурно-масового відділу Катерина Оставненко.

  

   В цьому році методом жеребкування факультету випала тема, яка пов’язує три слова «Мама, паляниця і гуртожиток». Першокурсники під керівництвом студкураторів зробили повноцінний виступ, який поєднує у собі ці прекрасні слова.
   Розпочала змагання спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія» з гумористичною замальовкою «Покорена НУБіП», студенти показали, як насправді відбувається поселення в гуртожиток. У цій сцені було все: і сміх, і сльози, адже кожен впізнав себе або свого знайомого в перший день поселення, батьків, які не хочуть відпускати дітей в самостійне доросле життя та жіночку коменданта, яка не любить зайвий шум. Не забули першокурсники продемонструвати й танцювальні навички, організовувавши флешмоби між сценками, та заспівати декілька авторських пісень.

 


   Спеціальність 101 «Екологія» закцентували свій виступ на сім’ї. У студентів після вступу з’являється багато завдань, обов’язків, з’являється робота, тому вони все менше згадують про рідних. Першокурсники трансформували під себе слова і заспівали ліричну композицію «Мам», за мотивами пісні гурту «Скрябін», нагадавши таким чином, як важливо не забувати родину, телефонувати та писати близьким людям.


   Спеціальність 202 «Захист і карантин рослин» поділилися своїми емоціями від студентського життя, а саме життя у гуртожитку, теж за допомогою гумору. Короткі мініатюри змінювались одна за одною, повертаючи у спогади всіх, хто давно пройшов етап під назвою «Студентство» – перше кохання, мрії, фантазії про майбутнє.

 

   Свято було наповнене гарним настроєм, позитивними емоціями, веселощами та приємним спілкуванням, кожна зі спеціальностей приклали максимум зусиль для створення чудової, теплої атмосфери.
   Протягом виступу члени журі виставляли бали від 0 до 10 кожній з команд, а потім передали їх голові студентської організації та голові культурно-масового відділу для підрахунку. Отже, 1 місце виборола спеціальність 202 «Захист і карантин рослин», 2 місце посіла спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія», а 3 місце дісталось спеціальності 101 «Екологія».


   Після оголошення результатів, декан факультету Юлія Коломієць щиро привітала усі команди, подякувала за яскраві виступи та від усіх членів журі подарувала солодкі презенти. Далі переможці будуть представляти свій номер від факультету захисту рослин, біотехнологій та екології змагаючись з іншими факультетами на рівні університету.

 
   Дорогі першокурсники! Насолоджуйтесь студентськими роками, очним навчанням, активно долучайтеся до будь-яких заходів, навчайтеся, наполегливо працюйте над реалізацією ідей. Сміливо крокуйте вперед та творіть історію! Дякуємо за участь, організацію заходу, дякуємо за яскраві емоції та усмішки, які так необхідні в цей непростий час! Дякуємо, що обрали факультет захисту рослин, біотехнологій та екології! Завжди раді вам!


Наталія Батрак 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook