На базі НУБіП пройшло засідання Президії Спілки ректорів закладів вищої освіти України

20 жовтня 2022 року
  Засідання президії Громадської організації «Спілка ректорів закладів вищої освіти України» пройшло сьогодні на базі НУБіП. До його роботи долучилися представники законодавчої та виконавчої влади – заступник керівника Офісу Президента Олексій Дніпров, перший заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко, заступниця міністра освіти і науки Світлана Даниленко, народні депутати України – голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко, голова комітету голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина та Іван Кириленко, голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак, заступник голови Національного агентства з питань якості вищої освіти Олена Єременко, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь та інші.

 

 

 

 

   Відкриваючи роботу засідання, голова цієї представницької організації Петро Куліков зазначив, що наш університет розвивається, і колегам з інших вишів є що перейняти.

   Ректор Станіслав Ніколаєнко презентував НУБіП – його славетну історію, освітні і наукові можливості, результати цьогорічної вступної кампанії, яку успішно завершили, лідируючі позиції в різних представницьких рейтингах, активну співпрацю з бізнесом, широкі міжнародні зв’язки і пов’язані з цим основні міжнародні гранти. І, звісно, говорив про проблеми – нашого університету (зокрема пов’язані із наміром вилучення університетських земель) і вищої освіти загалом. На це останнє одразу відреагували Олексій Дніпров і Юлія Гришина, які пообіцяв освітянам підтримку.

 

 

 

 

 

 

   Очільники українських університетів оглянули 1-й навчальний корпус, де, власне, і проходило засідання. Особливе зацікавлення гостей викликали Центр водних біоресурсів та аквакультури і сучасні лабораторії. Вони також відвідали лекційні заняття і ботанічний сад.

   

 

 

 

 

 

   У ході засідання було розглянуто ряд питань, що стосуються функціонування закладів вищої освіти в умовах війни, їх подальші тактика і стратегія в сучасних реаліях. Зокрема, мова йшла про бюджет і фінансування закладів вищої освіти, забезпечення потреб кожного університету, проєкт співпраці будівельних добробатів (які опікуються відновленням зруйнованих у результаті російської агресії міст і сіл України) з українськими навчальними закладами і необхідність відповідного законопроєкту. У полі зору були також підсумки вступної кампанії 2022 року, створення відокремлених підрозділів ГО «Спілка ректорів закладів вищої освіти України» та їх участь у реформуванні структури закладів вищої освіти країни (озвучені Петром Куліковим, ці питання знайшли розуміння у парламентарів і освітян).

   Йшлося і про особливості тимчасового порядку акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, в умовах воєнного стану, про що доповіла заступниця голови НАЗЯВО Олена Єременко.

 

 

   І заключним питанням порядку денного стало створення оргкомітету Всеукраїнського форуму «SEB-2022: наука, освіта, бізнес», мета якого, підкреслив Станіслав Ніколаєнко, – посилення співпраці закладів вищої освіти з бізнесом, створення необхідних законопроєктів тощо. Нагадаємо, що перший крок з проведення такого представницького закладу в НУБіП вже зробили в стінах університету, і він виявився дуже успішним.


Валентин Обрамбальський,
Ірина Кушніренко

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook