За програмою «Еразмус+» співробітники університету пройшли стажування у Технічному університеті Їлдиз, місто Стамбул

18 жовтня 2022 року

    Одним із основних пріоритетів розвитку Національного університету біоресурсів і природокористування України є розширення міжнародного співробітництва з провідними вищими навчальними закладами світу. Саме тому в університеті розроблені та успішно функціонують програми співробітництва з закладами вищої освіти у різних країнах світу, та наявні чудові можливості організовувати навчання студентів і стажування науково-педагогічних працівників за кордоном, участь викладачів у міжнародних проектам, конференціях та форумах. Керівництво НУБіП України всіляко сприяє зростанню іміджу університету у світі, підтримує міжнародну активність науково-педагогічних працівників та працівників, які займають адміністративні посади, стимулює опанування співробітниками іноземних мов, збільшення публікаційної активності у міжнародно визнаних базах. Все це разом дозволяє забезпечувати стабільно високі рейтинги університету в Україні та світі, його міжнародне визнання.
   Працівники НУБіП України постійно беруть участь у програмі «Еразмус+», яка покликана сприяти підвищенню навичок та працездатності у сфері освіти, молоді та спорту. Загалом, програма «Еразмус+» активізує діяльність у сфері освіти, молоді та спорту за трьома різними напрямами - ключовий напрям 1 «Кредитна мобільність», ключовий напрям 2 «Проекти співпраці» та ключовий напрям 3 «Підтримка реформ». У процесі реалізації проектів у рамках кожного з перелічених KA (Key Actions) досягається загальна мета програми «Erasmus+» для вищої освіти - модернізація та покращення освіти у вищих навчальних закладах, надання можливостей студентам та викладачам розвинути навички та покращити кар’єрні перспективи.
   За сприяння ННЦ міжнародної діяльності НУБіП України у період з 10 по 14 жовтня 2022 у програмі «Erasmus+» взяли участь доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Катерина Алексеєва та провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків НУБіП України Тетяна Пономаренко, які відвідали Технічний університет Їлдиз у м. Стамбул, Туреччина.

 

   Офіційні заходи розпочалися уже з першого дня перебування Катерини Алексеєвої та Тетяни Пономаренко в університеті Їлдиз. Загалом, у заході взяли участь учасники з 7 країн світу, зокрема, окрім колег з Туреччини, були присутні представники з Алжиру, Албанії, Болгарії, Боснії та Герцеговини, Малайзії, Німеччини, Йорданії. Одразу після презентації університету приймаючою стороною кожен учасник отримав можливість представити свій університет та свою країну.

 

   Свій виступ Катерина Алексеєва почала зі слів про Україну, мужність нашого народу, який демонструє хоробрість у своєму опорі ворогам, наголосивши на тому, як ми пишаємось тим, що ми є українцями. Незважаючи ні на які перешкоди та постійну небезпеку, ми повинні всіляко долучатись до розвитку системи освіти України, адже освічена молодь – це наше майбутнє. Далі на великому екрані були продемонстровані слайди з презентацією НУБіП України. Всі присутні слухали з великої зацікавленістю, а вже після закінчення офіційної частини підходили та висловлювали свою підтримку українцям та прагнення до розвитку співробітництва з нашим університетом, надавали свої контакти для подальшої співпраці.


 

   Під час екскурсії по університету Їлдиз учасники заходу мали можливість познайомитися з його діяльністю «зсередини», почерпнути необхідний досвід, який у подальшому можна буде використовувати в університетах своїх країн. Наявність діючого технопарку прямо на території університету є предметом гордості його співробітників та стимулюючим фактором для залучення в університет на навчання студентів з усіх країн світу. Завдяки сприятливим умовам оподаткування студенти активно створюють свої стартапи в рамках технопарку, забезпечуючи таким чином поєднання науки, освіти та бізнесу заради практичної реалізації інноваційних ідей. Багато з фірм, які функціонують на базі технопарку університету Їлдиз, є венчурними з високим рівнем ризиковості та значною інноваційною спрямованістю. Завдяки політиці щодо створення «тепличних» умов для розвитку малих інноваційних стартапів університет може похвалитися конкретними досягненнями, зокрема, деякі надлегкі та надстійкі матеріали, які використовуються в оборонній промисловості компанією «Байкар» при виробництві БПЛА, були розроблені саме на базі технопарку університету Їлдиз.

   Неможливо говорити про проведений час у Стамбулі, не сказавши кілька слів про саме місто. Величезний мегаполіс є єдиним у світі містом, яке розташоване одночасно і в Європі, і в Азії. Розкішний та неповторний Стамбул у своїй історії був столицею Римської, Візантійської та Османської імперій, та назавжди лишається колискою одних з найпоширеніших у світі релігій – православ’я та мусульманства. Увібравши в себе східне і західне, «розрізаний» водами Босфору, Стамбул захоплює та вражає подорожуючих. Помітно, що на теперішній час місто активно перетворюється на один із сучасних світових центрів технологій. Інноваційно орієнтована Туреччина, активно залучає інвестиції з усього світу, стаючи однією з найпотужніших країн світу з розвиненим оборонним сектором, медичною промисловістю та освітньо-науковою галуззю, яка «працює» на розвиток нових технологій.

 

Висловлюємо щиру подяку ННЦ міжнародної діяльності НУБіП України за надану можливість, а керівництву факультету аграрного менеджменту та кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту за сприяння та підтримку у проходженні стажування в Технічному Університеті Їлдиз у місті Стамбул!

Катерина Алексеєва,
Доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту
Тетяна Пономаренко,
Провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків НУБіП України
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook