Участь у семінарі про європейську інтеграцію

15 жовтня 2022 року

 

   Варшавською школою економіки спільно з факультетом економіки Варшавського університету 13 жовтня 2022 року було проведено семінар на тему: «Rallying around the EU flag: Russia’s invasion of Ukraine and attitudes toward European Integration», який у рамках наукового стажування у за програмою Національної комісії Польщі у справах ЮНЕСКО відвідала д.е.н., доцент кафедри економічної теорії Бутенко В.М.


   Семінар було організовано за участю науковців та студентів з різних країн Європейського Союзу (Федеративна Республіка Німеччина, Франція, Польща, Великобританія, Данія) на платформі Варшавського університету, де дослідники та фахівці з усього світу представляють свої дослідження, діляться знаннями з економіки та економічної політики.


   На цьому семінарі обговорювалися дослідження групи науковців стосовно впливу російського військового вторгнення в Україну на ставлення молоді до євроінтеграційних процесів.


   Дослідники детально розповіли про методи, які вони використовували в процесі дослідження та поділилися його результатами.


   Зокрема, було відзначено феномен «згуртування навколо прапора ЄС», який пояснюється популярністю заходів держав у відповідь на міжнародні кризи, зокрема у формі військових загроз або загроз безпеки населенню.
Також дослідження показали, що російська агресія суттєво вплинула на ставлення населення до процесів євроінтеграції. Зокрема, зріс інтерес до політики ЄС, спостерігається більша підтримка Європейської інтеграції, сприйняття переваг членства в ЄС для своєї країни та зросла особиста прихильність до Європи. Таким чином, перед обличчям поточної загрози демократичним цінностям та європейському об’єднанню поширюється прагнення громадськості до національної єдності.
   Також учасники семінару засудили військову агресію Російської Федерації та висловили свою підтримку українцям.
   Дякуємо організаторам семінару за цікаву та змістовну доповідь та дискусії.

 

Віра Бутенко,

д.е.н., доцент кафедри економічної теорії

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook