Прочитана лекція роботодавця для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 212 "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза"

13 жовтня 2022, 13:09

 Навчаємось – ПЕРЕМАГАЄМО!


Не зважаючи на складні умови проведення навчальних занять, особливо під час масованих ракетних обстрілів мирного населення нашої країни військами Російської федерації, студенти і викладачі факультету ветеринарної медицини вносять свій вклад в ПЕРЕМОГУ над ворогом. 12 жовтня 2022 року студенти 5 року навчання ОС «Магістр» за ОПП «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» прослухали лекцію за темою «Методи мікробіологічних досліджень і визначення стійкості мікроорганізмів до антибіотиків». Оскільки заняття на цьому тижні в онлайн-форматі, то професор Якубчак Ольга Миколаївна організувала плідну зустріч з Мартиненко Ольгою Анатоліївною – нашим активним роботодавцем, Генеральним директором ТОВ «Експертний центр «Біолайтс», яка в онлайн-режимі з Тернополя, куди евакуйована їхня лабораторія, провела надзвичайно пізнавальне і цікаве заняття. В цьому занятті активну участь взяли окремі студенти 3 курсу за цією ж освітньо-професійною програмою.

Ольга Анатоліївна показала студентам поводження зі зразками від їх отримання та реєстрації до видачі результатів із урахуванням вимог системи якості за ISO 17025. Надзвичайно цікавим було знайомство із найсучаснішим обладнанням лабораторії для полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР) в реальному часі, новітніх хроматографів (газових, рідинних), мас-селективним спектрометром. Цікаво було оцінити сучасні мікроскопи, зокрема, з вбудованими камерами, різноманітними центрифугами, експрес-аналізаторами тощо.

Найвагомішу частину заняття було присвячено мікробіологічним дослідженням і, особливо, найсучаснішому методу – Малді Тоф, а також сучасним методам визначення чутливості мікроорганізмів до антибіотиків. Студентам було відведено час на запитання, які вони активно задавали і отримали ґрунтовні відповіді.

Усі щиро дякуємо, шановній Ользі Анатоліївні за надзвичайно змістовне заняття і бажаємо лабораторії процвітання і постійного поліпшення!

Професор кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходька Ольга Якубчак

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook