Екскурсія в ботанічному саду НУБіП України студентів ОП "Міжнародна економіка" кафедри глобальної економіки

6 жовтня 2022, 11:00
      Студенти 1 курсу економічного факультету, спеціальності «Міжнародна економіка» разом з доцентом кафедри глобальної економіки , кандидатом економічних наук Данилевською Ольгою Євгенівною відвідали ботанічний сад НУБіП України. На перший погляд, сад як сад, але з кожним кроком ти відчуваєш всю унікальність цього місця.
    «Ботанічний сад Національного університету біоресурсів та природокористування» – ботанічний сад загальнодержавного значення та науково-дослідний підрозділ Національного університету біоресурсів та природокористування, розташований на території Голосіївського району Київської міськради.
 
       Його історія почалась у 1928 році з моменту заснування дендрологічного саду Київського лісогосподарського інституту. На території 6 га були висаджені екзотичні деревні та кущові види рослин, насіння яких отримували із ботанічних садів та дендраріїв Ленінграду, Ялти, Харкова, Одеси, Ташкента та інших міст. У 1929 році у саду налічувалось вже близько 320 видів дерев'янистих рослин. У створенні наукових колекцій дендрарію брали участь науково-педагогічні працівники: доцент М. М. Ягніченко, професор Н. О. Коновалов, професор В. Шмідт, академік П. Погребняк, академік М. Гришко, Ф. М. Русанов. Міцні зв'язки дендрарію зі спорідненими закладами сприяли тому, що на початок 1941 року його колекції нараховували близько 700 таксонів дерев та кущів.
      29 грудня 1988 року ректор Української сільськогосподарської академії, академік Д. О. Мельничук підписав наказ № 410 «Про створення ботанічного саду Української сільськогосподарської академії», згідно з яким до нової структури увійшли землі Боярської лісової дослідної станції і сільгоспакадемії, зайняті плодовим садом, ділянки пасіки, навчально-дослідної лабораторії конярства.
    Статус Державного ботанічного сад отримав згідно з Постановою Ради Міністрів УРСР від 13.02.1989 р. № 53, а у 1992 році набув статусу Ботанічного саду загальнодержавного значення.
     «Ботанічний сад, це щось дуже захоплююче, це саме те місце, де кожного разу ти дізнаєшся щось нове для себе. На території розміщено багато альтанок для відвідувачів, прекрасні скульптури не лише лісних звірів, а й навіть макети динозаврів. Також тепер на території ботанічного саду, відкрили прекрасний музей Лісу. Для тих, хто не хоче йти з екскурсоводом, є QR-коди по всій території, за допомогою яких ви самі можете знайти інформацію про певну рослину або дерево», - саме ці переваги, найбільше сподобалися студентам.
    Насправді, це чудове місце для того, щоб розвіятися від київського трафіку, для того, щоб відпочити від міських звуків, подихати свіжим повітрям, якого так не вистачає в столиці.
     Після побаченого та почутого, першокурсники отримали нову інформацію для себе, та довго обмінювалися враженнями один з одним.
Хочемо подякувати доценту кафедри ботаніки, дентрології та лісової селекції Шевчук Марії Олександрівній, за цікаву розповідь про ботанічний сад НУБіП України.
       Відео про подорож по ботанічному саду НУБіП України

Ольга Данилевська-Жугунісова,
доцент кафедри глобальної економіки
Владислава Скороход,
студентка 1 курсу 2 групи спеціальності « Міжнародна економіка»


 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook