Зустріч з приватним нотаріусом Куксовою Марією: секрети професії

5 жовтня 2022 року

        3 жовтня 2022 р. на юридичному факультеті відбулася зустріч з відомим в Україні приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Марію Куксовою, запрошеною доцентом кафедри теорії та історії держави і права Іриною Єрмоленко. До заходу доєдналися студенти-магістри разом з професором кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука Оленою Гафуровою.

Доповідачка поділилася своїм багаторічним досвідом роботи у нотаріаті, детально зупинилася на вимогах законодавства щодо набуття професії нотаріуса. У цікавій та зрозумілій формі, з використанням практичних прикладів, пані Марія охарактеризувала дії, які вчиняє нотаріус, зокрема посвідчення договорів відчуження нерухомого майна, укладення шлюбного договору, порядок прийняття спадщини, специфіку реєстрації бізнесу.

Марія Куксова зазначила, що у зв’язку із відкриттям ринку земель сільськогосподарського призначення, у нотаріусів з’явився новий перспективний напрям роботи – посвідчення договорів купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення, у т.ч. земельних часток (паїв). Вона детально зупинилася на характеристиці усіх етапів, які передують посвідченню таких договорів. Пані Марія зазначила, що це досить складний процес, який вимагає від нотаріусів знання земельного і аграрного законодавства. Вона закцентувала увагу слухачів на необхідність поглибленого вивчення відповідних галузей права.

В процесі зустрічі виникла жвава дискусія, студенти активно задавали питання та отримували високо професійні відповіді на них.

Адміністрація юридичного факультету щиро вдячна Марії Куксовій за те, що вона знайшла час і можливість зустрітися із студентами і поділитися з ними секретами професії нотаріуса.

Олена Гафурова,

професор кафедри аграрного, земельного

та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook