Крок до майстерності першокурсників-журналістів

2 жовтня 2022 року
НУБіП України

Осінь – пора натхнення. У цю прекрасну пору по-особливому вирує студентське життя. Говорю про наш унікальний НУБіП України, який готує фахівців високого рівня.

    Важливо, що в нашому університеті дають не лише фундаментальні теоретичні знання, а й учать творчо та системно застосовувати їх на практиці. По-справжньому поталанило нам, студентам спеціальності "Журналістика", адже маємо змогу працювати в медіалабораторії.

Цієї суботи першокурсники побували в ній і отримали масу вражень. Лабораторію створено для того, щоб студенти пізнавали не на словах, а через конкретні види діяльності глибини майбутньої професії, яка є винятково важливою для суспільства. Майстри своє справи познайомили нас із різними секретами журналістської майстерності.

Ми мали змогу попрацювати в кадрі (підбирали правильний ракурс, передавали інформацію жестами, озвучували підготовлений матеріал), а також за кадром (налаштовували світло, корегували звук, працювали з камерою). Викладачі керували кожним кроком, рухом, жестом студентів і давали чітку настанову. У нас виникла купа запитань, на які одержано ґрунтовні відповіді. Після відзнятого матеріалу ми переглядали готовий «контент» і критично оцінювали себе.

Цікавим було заняття, яке проводила викладачка Ярина Скуратівська – ведуча програм Суспільного радіо, володарка найвищої нагороди в галузі журналістики України «Золоте перо». Вона щедро поділилася своїм багатим досвідом, розповіла, як треба професійно презентувати новини.

Скільки журналістських тонкощів та хитрощів, про які навіть не здогадувалися, нам сьогодні відкрилося! З нетерпінням чекаємо на нові зустрічі в нашій МЕДІАЛАБОРАТОРІЇ!!!

Каріна Танська,
студентка 1 курсу спеціальності «Журналістика»

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook