На механіко-технологічному факультеті відбулось навчання співробітників з питань охорони праці

30 вересня 2022 року
  Навчально-методичний центр з охорони праці та фахової освіти НУБіП України, впродовж 19-24 вересня 2022 року здійснив навчання з питань охорони праці посадових осіб та працівників механіко-технологічного факультету.

  Навчання з питань охорони праці, згідно НПАОП 0.00-4.12-05, проводили викладачі кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві, які мають профільну освіту, практичний досвід організаційної роботи у сфері охорони праці та успішно пройшли навчання і перевірку знань у Головному навчально-методичному центрі Державної служби України з питань праці.
   Навчання слухачів проводилося згідно Навчально-тематичного плану, затвердженого Державною службою України з питань праці. Згідно зазначеного плану доцент Тамара Білько навчила слухачів керувати професійними ризиками, щодо безпеки здоров’я на робочих місцях та ознайомила з базовими алгоритмами надання домедичної допомоги при нещасних випадках і гострих захворюваннях. З лекцій доцента Олександра Войналовича слухачі дізналися про загально-обов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків і професійних захворювань на виробництві, необхідну документацію з охорони праці та особливості розроблення Системи управління охорони праці на підприємстві з використанням ризик-орієнтованого підходу.

  Доцент Євгенія Марчишина висвітлила питання організації роботи з охорони праці та атестації робочих місць на підприємствах, виходячи з умов праці. Із законодавчою та нормативно-правовою базою України з питань охорони праці, електробезпеки, організації безпечної експлуатації електроустановок та пожежною безпекою на виробництві слухачів ознайомив доцент Олександр Єременко.

  Матеріали лекцій викликали неабияку цікавість слухачів, які брели активну участь в обговоренні лекційного матеріалу, ставили питання, висловлювали свої думки щодо використання отриманих теоретичних знань у конкретних виробничих ситуаціях.
  Усі слухачі отримали навчальні матеріали курсу «Загальні питання охорони праці» для підготовки до перевірки знань комісією з питань охорони праці. Результатом проведеної роботи був успішно складений іспит з питань охорони праці.


Михайло Мотрич,
керівник навчально-методичного центру
з охорони праці та фахової освіти, доцент

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook