День народження української гривні разом з НБУ

26 вересня 2022 року

 

   Протягом вересня студенти наукового гуртка «Макроекономічні аспекти економічного зростання в Україні» мали можливість прослухати три частини вебінарів про українську гривню:
   І частина на тему “Традиція використання гривні в грошовому обігу Давньої Русі”. На даному вебінарі було прослухано історію гривні від Давньої Русі до сьогодення, походження назви національної валюти України та особливості створення та друку сучасних банкнот гривні.



   ІІ частина вебінару на тему “Відновлення гривні в грошовому обігу України 1918-1921 рр.”. На лекції розповідали про появу та особливості створення перших українських банкнот; як гривня стала основним засобом платежу в Українській народній республіці та де її друкували; які народні назви отримали перші українські банкноти; чому з’явились регіональні гроші і чим відрізнявся їхній обіг від обігу основної валюти в Україні.



   ІІІ частина вебінару на тему “Створення та введення в обіг (1991-1996 рр.)”. На даному вебінарі мали можливість довідатись інформацію появи та особливості створення перших українських банкнот та які назви вони отримали, як розроблявся дизайн банкнот гривні, чому гривня була введена в обіг в 1996 році та багато іншого цікавого та пізнавального.





   Дякуюємо за чудові інформаційно насичені заходи в межах відзначення Дня гривні.

Оксана Пащенко,

доцент кафедри економічної теорії

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook