Студенти 1 курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК отримали позитивні емоції, відвідавши ботанічний сад НУБіП України

22 вересня 2022 року
Ботанічний сад НУБіП України, Київ

     Студенти 1 курсу скороченого терміну навчання факультету харчових технологій разом з наставником доцентом Василівим Володимиром побували в ботанічному саду НУБіП України. Здавалося, що тут такого надзвичайного, але… Ця прогулянка на свіжому повітрі зачарувала відвідувачів.

     Ботанічний сад Національного університету біоресурсів і природокористування України відноситься до садів загальнодержавного значення і є науково-дослідним підрозділом університету. Він був заснований у 1928 році. Його створили для науково-навчальних цілей із дослідження та розв’язання проблем акліматизації, збереження, розмноження та селекції в спеціально створених умовах рідкісних і типових видів рослин. 
     На території ботанічного саду зростає велика кількість видів рослин, понад 3500 таксономічних одиниць. Більша частина саду не облаштована для відвідувачів і є навчальною базою та великою практичною лабораторією для студентів. Тут розташовуються дослідні ділянки кафедр садівництва, овочівництва, відтворення лісів та лісової меліорації, конярства і бджільництва, розсадники лісових та декоративних рослин і багато інших науково-навчальних ділянок. А ще є екокласи, де на відкритому просторі, в гарну ппогоду, можна проводити заняття і насолоджуватися свіжим та чистим повітрям. 
     Частина ботсаду облаштована для звичайних відвідувачів, тут є вимощені доріжки, лавки, ліхтарі, альтанки, містки, струмочки, таблички з корисною інформацією та велика колекція скульптур. На відносно невеликій ділянці студенти побачили величезну кількість різноманітних дерев, кущів, квітів і декоративних рослин. Частина з них незвичайна та непритаманна для нашого регіону. Також біля кожного виду стоїть табличка з назвою та природною зоною зростання. 
     Проходячи стежками ботанічного саду просто очі розбігаються від того розмаїття, яке подарувала нам природа. Своїми деревами, скульптурами і декораціями сад дуже насичений і зараз зелено-жовто-багряним барвами гріє душу кожного, хто зазирне сюди. Є сенс відвідувати такі сади в кожну пору року, бо постійно змінюється природа, змінюються кольори.  
     Студенти в захваті від побаченого, бо вони вперше всі побували тут і побачили неймовірно красиві і захоплюючі пейзажі, скульптури, куточки ландшафтів. Не можна таку красу передати словами, на неї потрібно обов’язково подивитися своїми очима. 
     «Гарні скульптури, чудове місце для прогулянки і ознайомлення із різними видами рослин. Неймовірна кількість неповторних, рідкісних дерев. Чудові краєвиди, спокій, затишок. Дуже затишно і чисто. Коли ідеш стежинами, зустрічаєш різноманітні казкові скульптури, наче в казці з драконами, динозаврами та милими звірятами.» Ось такі залишилися відгуки у студентів від побаченого і почутого.  

     Від побаченого наш першокурсники отримати піднесений казково-романтичний настрій для подальшого навчального процесу.

Василів Володимир

в.о. завідувача кафедри процесів і

обладнання переробки продукції АПК

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook