Успішно розпочався цикл творчих зустрічей Володимира Гонського у Науковій бібліотеці НУБіП України

8 вересня 2022, 13:15

8 вересня 2022 р. у читальній залі Наукової бібліотеки НУБіП України відбулася перша творча зустріч студентів та співробітників університету з відомим бардом, публіцистом, громадсько-політичним діячем, «Голосом Євромайдану» Володимиром Гонським, провідним фахівцем відділу виховної роботи та студентських справ, з циклу «Людина і нація. Час воїнів».

Тема вступної бесіди-концерту «Тяглість боротьби за волю України» зацікавила багатьох учасників, юних студентів і поважних викладачів університету, і тривала значно довше запланованого часу. Зала була переповнена. Присутні більше дізналися про найважливіші етапи боротьби за свободу України: нищівний напад на Київ Володимиро-Суздальського князя Андрія Боголюбського в 1169 р., битви на Синіх Водах 1362 р., під Оршею 1514 р., козацькі звитяги 17-го сторіччя, чин Гетьмана Івана Мазепи та багато іншого.

 

Історичні розповіді заслужений діяч мистецтв України Володимир Гонський супроводжував патріотичними піснями під власний гітарний супровід та активну підтримку зали.
«Я залишився вражений після зустрічі з великою людиною - Гонським Володимиром Васильовичем. Його знання в культурі та історії нашої країни вражає, завдяки таким людям і їхньому впливу на суспільну думку залишається надія на світле майбутнє нашої нації та країни. Після його лекції я залишився задоволений, усвідомив багато речей, які дозволили мені дати відповіді на мої запитання. Дякую Центру виховної роботи та Науковій бібліотеці НУБіП України за можливість познайомитися з такою людиною», - поділився враженнями Олександр Алєксєєв, студент 4 курсу групи СР-190016.

Наступна зустріч з Володимиром Гонським відбулася 15 вересня. Її тема: «Патріотизм творить великих людей і великі нації». І знову студенти зібралися у прекрасній читальній залі, але повітряна тривога примусила всіх перейти до укриття. Це не завадило успіху зустрічі. І знову бесіда-концерт пройшла на одному диханні, значно довше від запланованого часу. Про патріотизм як систему рушійних сил і соціально-психологічних механізмів розвитку людини, фактор стабільності й інтеграції суспільства. Про кривавий «русскій мір» як ідеологію нацизму й політику фашизму. Про мову як еволюційний психокод та чинник формування людини і нації.

 

Найактивніші учасники бесід-концертів, а також фонди Бібліотеки отримали в дарунок від Володимира Гонськоого його книгу «Людина і нація. Час воїнів».
Отже, є всі підстави сподіватися, що такі щирі й надзвичайно енергетичні зустрічі з відомим митцем стануть систематичними і принесуть немалу користь в особистісний всебічний розвиток нашої молоді.

 

 

Ірина Курінна,
провідний фахівець відділу виховної роботи
та студентських справ

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook